Aksel Piran'ın VR video girişimi VideoStitch, 2,25 milyon dolar tohum yatırım aldı

Aksel Piran'ın VR video girişimi VideoStitch, 2,25 milyon dolar tohum yatırım aldı

Geçtiğimiz Ekim ayında TechCrunch Disrupt Europe'ta karşılaştığımız Türk dokunuşlu girişimlerden biri olan Paris merkezli VideoStitch, Alven Capital liderliğinde 2,25 milyon dolar tohum yatırımı aldığını duyurdu.

Girişim, Kima Ventures, Deezer kurucu ortağı Daniel Marhely, Errol Ginsberg ve Laurent Asscher katılımıyla gerçekleşen yatırımı, halihazırda bundan 4 ay önce piyasaya sunduğu sanal gerçeklikle canlı video yapımında kullanılan (Live Virtual Reality) ürününü geliştirmek ve uluslararası yayılımını  için kullanacak. Bunun ilk adımını VideoStitch'in önümüzdeki hafta San Francisco'da açacağı ofis oluşturuyor.

2012 yılında Nicolas Burtley tarafından kurulan VideoStitch, kamera düzeneği fark etmeksizin 360° çekilen videoların birleştirilmesi aşamasında kullanılan teknolojisiyle, canlı 360° 3D video yapımının saatler süren bu aşamasının milisaniyeler içinde tamamlanmasını sağlama iddiasında.

Böylelikle VideoStitch son kullanıcının uzak bir noktadaki spor müsabakası, konser, ders gibi etkinliklere bir nevi "ışınlanmasını" sağlayan canlı sanal gerçeklik deneyimlerinin önünü açıyor. Bunun güncel örneklerden birini Facebook'un bu yıl f8 konferasında öne çıkardığı Teleportation Station oluşturuyor. Konferans katılımcılarının Oculus VR ile uzaktaki bir noktadaki deneyimi yaşamasını sağlayan istasyon, VideoStitch teknolojisiyle destekleniyordu.

Ekibinde Türkiye'den bir isim olmasıyla radarımıza giren Videostitch'in COO'su ve yatırımcısı Aksel Piran ise daha önce Fransa'da milyonlarca kullanıcıya ulaşan Madwin.com ve Village Media gibi oyun platformları geliştirmiş. VideoStitch yatırımıyla ilgili CEO Burtey ile yaptığı ortak açıklamada Piran, yatırımın faaliyetlerini ölçeklendirmelerine ve canlı 360 3D çözümlerini pazara sunmalarına yardımcı olacağını söylüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.