Video özellikleri öne çıkan Google Glass 2.0 son kullanıcı için üretilmiyor

Video özellikleri öne çıkan Google Glass 2.0 son kullanıcı için üretilmiyor

Yenilenme sürecinin ardından bu yaz gündeme tekrar oturması beklenen yeni Google Glass neye benzeyecek? Endüstrideki bağlantılı kaynaklarımızdan bize gelen duyum/tahminler arasında, artırılmış gerçeklik, yüz/ifade tanıma gibi ileri özellikler var. İlk bakışta Google Glass ile doğal bir uyuma sahip olabilecek bu özellikleri Google'ın Glass'a ne zaman uyarlayacağı (ya da uyarlayıp uyarlamayacağı) ise henüz net değil. Buna karşın Google Glass 2.0 olarak bilinen yeni versiyonda olması muhtemel özellikler ilk kez konuşulmaya başlandı.

Google Glass 2.0 ile ilgili en dikkat çekici olan Google'ın akıllı gözlüğünü kurumsal pazara yönelik olarak yenilemesi. 9to5Google'ın konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberinde yeni Google Glass'ın ekip içinde Enterprise Edition (işletme sürümü) ya da Google Glass EE olarak adlandırıldığı bilgisi yer alıyor. Hatırlayacağınız gibi ilk Google Glass Explorer Edition, Google Glass XE olarak adlandırılıyor ve son kullanıcıyı hedefliyordu. Google'ın Glass ile ilgili bu tip köklü bir değişiklik yapması ise akla oldukça yatkın geliyor. Zira akıllı gözlükler dahil olmak üzere giyilebilir teknolojilerin ilk etapta kurumsal pazar odaklı olarak büyümesi bekleniyor.

Google Glass EE'nin donanım özellikleriyle ilgili ip uçları ise Federal Communications Commission'a (FCC) iletilen dökümanlarda Google'a ait "GG1" olarak adlandırılan gizemli cihazdan. Google Glass'ın yeni versiyonu (ya da denenen versiyonlardan biri) olması kuvvetle muhtemel bu model, 802.11 a/b/g/n/ac dual-band WiFi (5GHz, 2.4GHz) Bluetooth LE ve şarj edilebilir bataryaya sahip. Özelllikler, yeni Glass'ın bugüne kadar Glass at Work girişimleri tarafıdan da sıklıkla test edilen video oynatma fonksiyonuyla ilgili geliştirme yapıldığını doğrulaması açısından da akla yatkın görünüyor.

GG1'in ne olduğuyla ilgili Google tarafından gelen bir açıklama yok, eski Apple'lı Tony Fadell'ın zaten bu konuda ürün hazırlanmadan bir açıklama yapması da beklenmiyor. Ancak GG1'in 28 Aralık'ta piyasaya sunulacağı notlar arasında. Eğer Google, yeni akıllı gözlüğü için bu modelle ilerlemeyi seçecekse, yıl sonuna doğru merakla beklenen cihazı tanıtabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.