Ayen, e-ticaret çözümleriyle Türkiye'de liderliği hedefliyor

Ayen, e-ticaret çözümleriyle Türkiye'de liderliği hedefliyor

2010 yılında Enis Arslanoğlu tarafından kurulan Ayen Software, Türkiye'nin en büyük e-ticaret siteleri başta olmak üzere birçok offline ve online perakende şirketine sistem entegrasyonu hizmeti veriyor. Aralarında FLO, Lacoste, US Polo, Hotiç, Sunset, Tefal, Samsung ve PUPA'nın olduğu 250'nin üzerinde bilindik AVM markasıyla çalışan Ayen, 2015 yılında toplam 650'den fazla müşterisinin 1 milyon 300 binden fazla ürününe ait canlı sipariş verisini yönetmiş. Gelişmiş e-ticaret çözümleriyle dikkatimizi çeken Ayen, Türkiye'de liderlik hedefiyle hareket ediyor. Bu hedefe ulaşmasının ardından ufukta ABD öncelikli olmak üzere yurt dışı pazarları var.

E-Ticaret yapmak isteyen kurumsal markalar; çarşı esnafı/perakendeciler, toptancılar ve home office satıcıları hedefleyen Ayen'in e-ticaret çözümü, insan kaynağı ihtiyacını minimuma indirmeyi amaçlıyor. Ürün ekleme, zamanında ve doğru şekilde stok, fiyat güncelleme, otomatik faturalandırılması ve otomatik sevkiyat gibi müşterilerin temel ihtiyaçlarına otomatik olarak cevap veriyor. Ürün bilgilerini elektronik ortamda derlenebilecek Excel, ERP, JSON, XML, Web Service, Database Connection ya da CSV gibi tüm veri kaynaklarından alma iddiasındaki sistemde, bilgilerin yayınlandığı her bir e-ticaret platformu için farklı fiyat/dağıtım/kampanya politikaları uygulanmasına izin veriyor. Yani özelleştirilebiliyor.

ayen

Kullanıcıların ürün tedarik ettiği onlarca firmayı tek bir hesapta yönetmesini sağlayan Ayen'in arayüzünde, rakip analiziyle kullanıcıların sattıkları ürünlerin, farklı satıcılar tarafından hangi fiyattan satıldığı görülebiliyor; satışlarla ilgili analizlere (örneğin bu hafta en çok kadınlar alışveriş yaptı, bugün en çok kargo bedava ürünler satıldı gibi) ulaşılabiliyor, farklı tedarikçilerden gelen mesajlar tek panelden yönetiliyor, mesaj içerikleri tanınarak yüzde 33 oranında otomatik olarak yanıtlanabiliyor.

ayen 2

Ayen'in kurumsal taraftaki referansları arasında bulunan Gittgidiyor Cadde, girişimin markalar tarafında geniş bir müşteri kitlesine ulaşmasını sağlamış. 2015 yılında Hepsiburada, Markafoni ve Sahibinden.com gibi e-ticaret şirketleriyle benzer proje hedefleri olduğunu söyleyen Ayen, 2016 yılının ikinci yarısında ise eBay desteği ile birlikte Amerika öncelikli olmak üzere yurt dışı pazarlara açılmayı planlıyor. Girişimin bunun için öncelikle Türkiye'deki yerini sağlamlaştırması gerekiyor. Bugün StockMount, Propars gibi rakipleri olan Ayen, Türkiye'deki çözüm ortaklıklarının sayısını arttırarak ilerliyor. Girişimin verdiği bilgiye göre iki yeni çözüm ortağı, Kliksa ve SanalPazar olacak, bu yıl.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.