Yahoo arama sonuçları ve reklamlar için Google ile işbirliğine başlıyor

Yahoo arama sonuçları ve reklamlar için Google ile işbirliğine başlıyor

Yahoo ve Google'ın arama sonuçları ve gösterilecek reklamlar konusunda işbirliği yapacağı birkaç ay önce teknoloji kulislerinde konuşulmaya başlanmış ve iki şirket de bunu doğrulamıştı.  SEOBook'un kurucusu Aaron Wall'un Yahoo'nun arama sonuçlarında Bing reklamlarının yanı sıra Google reklamlarını da görmesiyle bu işbirliği resmen ortaya çıkmış oldu.

Yahoo ve Google yaptıkları işbirliği hakkında detaylı bir açıklama yapmamış olsa da Yahoo şu anda masaüstü ve mobil arama sonuçlarında Google reklamlarını da döndürmeye başlamış. Tabi bu şimdilik bazı limitli aramalarda kullanıcılara gösteriliyor ve sistem henüz test aşamasında tutuluyor.

Sistemin tam olarak ne zaman devreye alınacağı ise bilinmiyor. Arama motoru reklamlarının yanında Yahoo'nun Google'ın arama sonuçlarındaki deneyiminden de yararlanacağı belirtiliyor.

Yahoo yaklaşık 10 yıldır işbirliği yaptığı Microsoft ile geçtiğimiz Nisan aynında anlaşmasını revize etmişti. Bing, Yahoo'ya doğru arama sonuçlarını ve reklamları getirmesi konusunda özel olarak yardımcı oluyordu. Ancak revize edilen anlaşma sonrasında Yahoo diğer servis sağlayacılarından da aldığı verileri kullanabilecek. Yapılan bu anlaşma sayesinde aslında Google ile Yahoo'nun işbirliğinin kapısı resmi olarak açılmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.