PayPal, Xoom'u 890 milyon dolara satın aldı

PayPal, Xoom'u 890 milyon dolara satın aldı

PayPal, merkezi San Francisco'da bulunan ve 2013 yılında halka arz eden online para transferi şirketi Xoom'u nakit 890 milyon dolar ödeyerek satın aldı. PayPal, Xoom için hisse başına 25 dolar ödemiş olacak.

PayPal'ın daha çok ticari ödemeler için kullanıldığını biliyoruz. Fakat Xoom, bundan farklı olarak teknolojisini ve ana iş hedefini aile ve arkadaşlar arasında para transferine kurgulamış durumda. Bu da PayPal ile rakip gibi gözükse de, farklı kulvardaki bir rakip satın almasını ifade ediyor. Böylece PayPal, ABD'deki 68 milyon aktif kullanıcısının yanına Xoom ile para transferi yapan farklı bir kitleyi eklemiş olacak.

14 yaşındaki girişim Xoom, bugüne dek toplamda 78 milyon dolarlık yatırım almış. Aralarında Glynn Capital Management, Sequoia Capital gibi büyük yatırımcıların da bulunduğu Xoom'un kurucusu ve Yönetim Kurulu Üyesi Kevin Hartz, aynı zamanda online biletleme şirketi Eventbrite'ın da kurucu ortaklarından olduğunu belirtelim.

37 ülkede faaliyet gösteren Xoom, özellikle Meksika, Hindistan, Filipinler, Çin ve Brezilya gibi ülkelerde oldukça popüler. Bu da PayPal'ın bu ülkere açılması ve global büyümesi anlamında destekleyici bir rol üstlenebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.