Microsoft Türkiye'nin yeni Genel Müdürü Murat Kansu oldu

Microsoft Türkiye'nin yeni Genel Müdürü Murat Kansu oldu

Microsoft'ta Tamer Özmen'in Microsoft UK'e transfer olmasıyla birlikte boşalan genel müdürlük görevine kimin geleceği biraz önce açıklandı. Microsoft Türkiye tarafından yapılan açıklama göre, Murat Kansu şirketin yeni Genel Müdürü oldu. Son üç yıldır Microsoft Ortadoğu ve Afrika Cihaz Üreticileri ve İş Ortakları’ndan Sorumlu Genel Müdürü olarak görev yapan Kansu, 1 Eylül 2015 tarihinden itibaren resmen yeni görevine başlayacak.

Bundan 12 yıl önce, Microsoft ekibine katılan Kansu, şirketin halihazırda İstanbul'dan yönettiği Ortadoğu ve Afrika bölgesindeki uzmanlığıyla tanınıyor. İlk olarak 2003 yılında Microsoft Ortadoğu ve Afrika yönetim ekibine katılan Murat Kansu, Sunucu Yazılımlarından Sorumlu Birim Yöneticisi olarak görev yapmış ve üç yıllık görev süresinde birimin gelirlerinin üç kat artmasını sağlamış. Kansu, 2007-2010 yılları arasında Microsoft Ortadoğu ve Afrika Bölgesi’nde Operasyonlardan Sorumlu Direktör ve 2010-2012 yıllarında yine bu bölgede Microsoft Kurumsal Müşterilerden Sorumlu Direktör olarak çalışmıştı. Kansu'nun genel müdürlükten önceki üç yıllık süreçteki sorumluluğu Microsoft yazılımlarının uluslararası ve yerel sunucu ve cihaz üreticileri pazarında yaygınlaşmasını sağlamaktı.

Bilişim sektöründeki kariyerine 1989'da başlayan Kansu, Microsoft'a katılmadan önce HP'nin finansal servisler endüstrisi özelinde dünya çapında pazarlamasından sorumluydu. Murat Kansu'nun İstanbul Teknik Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği lisans derecesi bulunuyor.

Microsoft'un yeni Genel Müdürü Murat Kansu'nun ilk açıklamasında: "Microsoft’un ‘önce mobil, önce bulut’ stratejisi doğrultusunda üretkenliği yeniden tanımladığımız bu yeni dönemde önümüzde çok değerli fırsatlar olduğuna inanıyorum. Ülkemizin dijital dönüşümüne bireyleri ve kurumları Microsoft ürün ve hizmetleri ile uçtan uca donatarak katkıda bulunmaya devam edeceğiz...” ifadeleri yer alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.