Cisco, OpenDNS'i 635 milyon dolara satın aldı

Cisco, OpenDNS'i 635 milyon dolara satın aldı

Bilişim teknolojilerinde öncü şirketlerden Cisco, bulut tabanlı güvenlik hizmetleri şirketi OpenDNS'i satın aldı. OpenDNS ve Cisco tarafından yapılan resmi açıklamalara göre satın alma bedeli 635 milyon dolar.

2006 yılında David Ulevitch tarafından kurulan OpenDNS'i özellikle erişim engellemeleri anında DNS seçeneklerini tercih ettiğimiz için aşinayız ama San Francisco merkezli şirket oldukça gelişmiş güvenlik hizmetleri sunuyor.

Günde 65 milyon aktif kullanıcı, 70 milyar DNS sorgusu

Kişisel DNS çözümlerinin yanısıra kurumsal ölçekte de gelişmiş güvenlik yazılımları sunan OpenDNS, güvenlik tehditlerini gerçekleşmeden tahmin etmek gibi önemli alanlarda kendini geliştiriyordu. NVIDIA, Xerox, Evernote gibi küresel devlere hizmet veren OpenDNS şu anda günlük 65 milyon aktif kullanıcıya ulaşıyor.

Satın alma sonrasında OpenDNS'in mevcut müşterileri hizmetlerini aynı şekilde almaya devam edecek. Bir yandan da Cisco'nun güvenlik kanadıyla birleşecek. Ağ teknolojilerinde uzmanlaşan Cisco, OpenDNS'in tecrübeli ekibiyle sunduğu hizmetleri daha güvenli ve verimli hale getirecek.

Nakit olarak gerçekleştirilecek satın almanın 2016 yılında tamamlanması bekleniyor.

Cisco, 2013'te açıkladığı bir raporda insanlar ve makineler arasındaki iletişimin 2022’ye kadar toplamda 14.4 trilyon dolar maliyet-yarar değeri katacağını öngörmüştü. Şirket 2014 başında da Cisco’nun kurumsal yatırım şirketi Cisco Invesments yeni bir fonla nesnelerin interneti odağında 150 milyon dolarlık yatırım yapacağını açıklamıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.