Lady Pitch Night: Kadın girişimcilere özel ödüllü yarışma

Lady Pitch Night: Kadın girişimcilere özel ödüllü yarışma

Girls in Tech yıllardır Avrupa'da kadınların teknoloji dünyasındaki rolünü önemseyen, kadınları bu alanda destekleyen ve güç birliği yaratan bir oluşum. Her yıl Avrupa'nın çeşitli şehirlerinde organizasyonlar ve yarışmalar düzenliyorlar buna ek olarak ekosistem içerisindeki en etkili kadınları belirledikleri özel bir liste yayınlıyorlar.

Girls in Tech'in Fransa ayağı olan Girls in Tech Paris oluşumu ise 2011 yapılanmasını tamamlayarak kurulmuş. 2011 yılından bu yana ise düzenli olarak yarışmalar ve etkinlikler düzenliyor. Bu ödüllü yarışmalara katılmanın önkoşulu ise şirketlerin kurucu ortaklarından bir tanesinin kadın olması ve şirketin kuruluş tarihinin 6 aydan erken ve 36 aydan büyük olmaması. Geçtiğimiz yıl düzenledikleri "Lady Pitch Night in France" yarışması 22 farklı Avrupa ülkesinden 200'ün üzerinde başvuru almış. Girls in Tech Paris bu yıl da kurucu ekibi arasında en az bir kadın olan girişimleri Lady Pitch Night yarışmasına davet ediyor.

Yarışmaya başvuracak girişimler ekosistemin her alanında faaliyet gösterebilir(video, oyun, mobil uygulama vb) ancak yukarıda belirttiğimiz gibi şirketin kuruluş tarihinin 6 aydan eski ve 36 aydan büyük olmama kuralı var. Başvurular arasından seçilecek 10 finalist yol masrafları karşılanarak Paris'e davet ediliyor ve burada yatırımcılar, uzmanlar ve girişimcilerden oluşan bir jüriye sunumlarını gerçekleştiriyorlar. Finale seçilen 10 girişim ayrıca Web Summit, LeWeb, TechCrunch Disrupt, The Next Web ve DLD gibi organizasyonların tamamına ücretsiz bilet kazanıyorlar.

Lady Pitch Night Paris başuruları 31 Temmuz'a kadar devam ediyor, yarışmaya buradan başvurabilir ve programla ilgili detaylı bilgi alabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.