Google, Android ve Chrome OS'ta donma, takılma testini nasıl yapıyor? [Video]

Google, Android ve Chrome OS'ta donma, takılma testini nasıl yapıyor? [Video]

Akıllı telefon kullanıcılarının performans anlamında en fazla muzdarip olduğu konuların başında latency ve lag (ikisini de gecikme, duraksama olarak çevirebiliriz) sorunları geldiğini söyleyebiliriz. Akıllı telefonlarda yaşanan donma ve geç tepki verme sorununa karşılık Google yayınladığı video ile robotlar yardımıyla bunu nasıl raporlayarak test ettiğini gösteriyor.

Finlandiya merkezli şirket OptoFidelity'ın geliştirdiği ve Google'ın Touchbot ismini verdiği robotla şirket Android ve Chrome OS yüklü cihazları latency ve lag testine tabi tutuyor. Ardından test sonuçları raporlanarak çıkan sorunlara bunlara çözümler geliştiriliyor. Videoya yansıyan testlerden bir tanesinde Touchbot akıllı telefonun ekranına düz bir çizgi çiziyor, tabi bu görüntü yavaşlatılmış olduğu için herhangi bir sorun gözükmüyor ancak Google bunu arkaplanda ölçümleyerek çizginin gerçekten takılmadan ekranda çizip çizilmediğini test ediyor.

Touchbot ağırlıklı olarak Chrome OS ekibi tarafından kullanılıyor. Touchbot'un kaynak kodları ise Google tarafından herkese açık olarak dağıtılıyor, isterseniz kaynak kodları inceleyerek kendi projelerinizde kullanabilirsiniz. "Crostouchlatency" üzerinden de akıllı telefonunuz veya tabletinize latency ve lag testi yapabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.