Snapchat markaları "3V reklamcılığa' davet ediyor

Snapchat markaları

snapchat-seffaflik-raporuSnapchat kendine has dinamikleriyle özellikle gençler arasında kısa sürede popülerleşen Snapchat, her zaman başarılı bir uygulama olarak anıldı. Ancak Snapchat'in bu başarıyı ticari bir başarıya çevirme serüveni de pek kolay olmadı.

Facebook tarafından 2013 yılının sonunda gelen 3 milyar dolarlık satın alma teklifini reddeden Snapchat, Haziran 2015'de ise değerlemesini 15 milyar dolara çıkarmıştı. 2014 sonlarında testlerini tamamladığı ve nihayet devreye aldığı Snapchat reklamları ile başarısını sağlamlaştırmak isteyen Snapchat, daha çok reklam almak ve reklam verenler tarafından daha çok tercih edilmek istiyor. Snapchat bu noktada snapchat.com/ads sayfası altında markalara hitaben neden Snapchat'e reklam vermeleri gerektiğini aktaran özel bir sayfa hazırladı, Snapchat'in CEO'su Evan Spiegel de Snapchat reklamlarını anlatmak için kamera karşısına geçti.

Snapchat kullanıcıları günde 2 milyar video izliyor. Günlük aktif kullanıcı sayısı 100 milyon kişiyi bulan Snapchat'in en büyük kozu da video reklamlar. ABD'de 13 ile 34 yaş arasındaki akıllı telefon kullanıcılarının yüzde 60'ı Snapchat kullanıcısı. Bununla birlikte Snapchat, 13 ve 34 yaş arasındaki kitleye erişim için en iyi mecranın Snapchat olduğunu ifade ediyor.

desktop-3

Snapchat'in 3V (vertical video views) reklamcılığı adını verdiği bu yeni modeli, sadece video görüntülenme sayısını değil, Snapchat'e özel olarak hazırlanmış ve görünürlüğü de yüksek reklamlar olarak nitelendiriliyor. Snapchat, 3V reklamlarının performanslarına da güveniyor ve markalara yatırımlarının karşılığını alacağını ifade ediyor. Buna göre Snapchat reklamları metin bazlı mobil reklamlara göre 9 kat daha iyi performans gösteriyor.

desktop-14

Snapchat reklamları, tüm ekrana sığmış olarak video formatında gösteriliyor. Bu yüzden Snapchat, Facebook ve YouTube reklamlarına göre daha avantajlı konumda olduğunu ifade ediyor. Dikey formatta oluşturulan video reklamların kullanıcıların ilgisini böylece daha çok çekiyor.  Dikey boyutlu video reklamların, mobil video reklamlar arasındaki payı da her geçen gün artıyor. Bunun yanı sıra Snapchat, daha önce reklamvereni olan Furious 7 filminin reklamlarının başarısını da paylaştı. Snapchat'te videoyu izleyen kullanıcılar, Furious 7 filmini izleme olasılığını 3 katına çıkardı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.