Facebook Lite'i indirme sırası şimdi Türkiye'de

Facebook Lite'i indirme sırası şimdi Türkiye'de

Facebook'un bağlantı hızının düşük olduğu bölgelerdeki kullanıcılar için geliştirdiği Facebook Lite, bugünden itibaren Türkçe olarak Google Play Store'dan indirilebilecek.

Gelişmekte olan bölgelerdeki bir milyar Facebook kullanıcısını hedefleyen Facebook Lite, altı ay kadar süren bir test sürecinden sonra bu ay başında resmi olarak tanıtılmıştı.

Düşük hızdaki mobil internet bağlantılarında kesintisiz bir deneyim sunmak isteyen Facebook, bu sürümünde daha az mobil veri harcayarak Facebook'tan faydalanmayı mümkün kılıyor.

Boyutu 1 MB’tan küçük olan Facebook Lite uygulamasında Facebook’un haber kaynağı, durum güncelleme, fotoğraflar ve bildirimler gibi özellikler temel özellikler yer alıyor.

facebook lite turkce indir

Tüm Androidli telefonlar indirebilir

tüm Androidli telefonlarla uyumlu olarak çalışıyor. Yani dilerseniz yeni nesil Androidli telefonunuzda da Facebook Lite'i kullanabilirsiniz.

İlk olarak Asya ülkeleri için kullanıma sunulan Facebook Lite, bugün itibariyle Türkiye'nin yanı sıra Avrupa ve Latin Amerika'daki kullanıcılar tarafından da indirilebilecek.

Facebook'un Mart 2011’de satın aldığı Snaptu adlı girişim sayesinde düşük bağlantı hızlarına dönük uygulamalar geliştirmeye yöneldiğini de bir kez daha hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.