Tesla S sürücüleri toplam 1,7 milyar km yol katetti

Tesla S sürücüleri toplam 1,7 milyar km yol katetti

En popüler ve yenilikçi elektrikli otomobil üreticilerinden olan Tesla bugün Almanya'da yayınladığı bir infografikle sürücülerinin ve araçlarının dünyaya sağladıkları yararlarla ilgili önemli bilgiler paylaştı

İnfografikte ilk dikkat çeken bilgi Tesla Model S sürücülerinin tüm dünyada bugüne kadar toplam yaklaşık 1,7 km (1 milyar mil) yol katetmiş olması. Bu da Tesla sürücülerin 4.186 kez aya seyahat etmeye eşdeğer mesafe gittiği anlamına geliyor. Şirketin en büyük hedeflerinden ve söylemlerinden olan hava ve ses kirliliğini azaltmak konusunda da kendi adına başarıya ulaştığını söyleyebiliriz. 1,7 milyar km mesafe içerisinde sürücüler 570 bin ton karbondioksit salımını engellemiş.

Tesla, 2012 yılında piyasaya çıkan ilk Tesla Model S'ten bu yana Amerika ve Avrupa'da en popüler elektrikli otomobillerden bir tanesi oldu. Geçen yaklaşık 3 yıllık sürenin sonundaysa sürücüler toplam 1,7 milyar km mesafeye ulaşmış. Tesla, araçlarının satış rakamlarıyla ilgili keskin bilgiler paylaşmıyor da olsa 2012 yılından bu yana yaklaşık 75 bin tane Model S sattığı tahmin ediliyor.

tesla-model-s

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.