Adobe'nin satın aldığı Fotolia'nın kurucuları eFounders'la yeni girişimlere 6 milyon dolar yatırım yapacak

Adobe'nin satın aldığı Fotolia'nın kurucuları eFounders'la yeni girişimlere 6 milyon dolar yatırım yapacak

2011'de kurulan eFounders girişim stüdyosu, kurucuları tarafından yapılan 6 milyon dolarlık yatırım turunu açıkladı ve önümüzdeki 1,5 yıl içinde 6 yeni girişime daha hayat vereceğini duyurdu.

Yeni bir girişim inşa etmek için kurucu ortakları bir araya getiren eFounders'ın kurucu ortakları arasında Thibaud Elziere​, Oleg Tscheltzoff ve Quentin Nickmans yer alıyor. Thibaud ve Oleg, kısa süre önce Adobe tarafından  800 milyon dolara satın alınan Fotolia'nın kurucuları ve buradaki deneyimlerini yeni başarılı girişimler için eFounders çatısı altında kullanıyor.

eFounders'ın söz konusu yatırımını yapan isimler de stüdyonun kurucuları olan Thibaud Elziere​ ve Oleg Tscheltzoff. Söz konusu 6 milyon dolarlık A serisi yatırım, 2016 sonunda 6 yeni girişimi ayağa kaldırmak için harcanacak. Bu yeni dönemde eFounders ağının güçlendirilmesi için de çalışılacak.

eFounders18 ayda 6 yeni girişim

Kısaca modelden bahsetmek gerekirse, eFounders,  iş fikirlerini geliştirip analiz ediyor ve işi yürütecek kurucu ortaklaraa yüzde 50 hisse vererek harekete geçiyor. 18 ay içinde bu girişimlerin eFounders'dan tamamen bağımsız halde girişimlerini yürütebilemesi hedefleniyor. Şimdiye kadar 8 başarılı girişime imza atan eFounders ise aktif yönetim kurulu üyesi olarak varlığını sürdürüyor.

Her girişim geliştirme sürecinin 1 milyon dolar civarında tuttuğunu belirten eFounders içinde kurulan Mailjet​Textmaster​, ​ Mention, ​Front​ ve Aircall​ kendi ayakları üzerinde büyümeye devam eden girişimler. Pressking​  çıkış yapmayı başarmış.  illustrio​ ve​ Tipi​  ise önümüzdeki aylarda pazara çıkmayı bekliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.