Microsoft'un arama motoru Bing video arama sayfasını yeniledi

Microsoft'un arama motoru Bing video arama sayfasını yeniledi

Microsoft'un arama motoru Bing her ne kadar Google ve Yandex'in ardında yarıştan uzak gibi gözükse de bazı özelliklerini geliştirmeye devam etmeyi sürdürüyor. Bing yeni duyurduğu özellikle birlikte video arama sonuç sayfasının tasarımını baştan aşağı yeniledi.

Bing'in bu son özelliği, internette yer alan videoları arama konusunda önemli yenilikler getiriyor. Bing'in yenilenen video sekmesinde artık kullanıcılar arama sonrasındaki sonuçlarda daha büyük fotoğraflarla karşılaşıyor. Bunun yanı sıra kullanıcılar, videoları izlemeden önce videonın kanalı, yüklenme tarihi ve izlenme sayısıyla ile ilgili bilgi sahibi de olabiliyor.

Bing'in yenilenen video arama sayfasında gelen bir diğer özellik ise keşif özelliği, bir şarkı ya da sanatçı aradığınızda, Bing sonuçları görüntülerken benzer şarkı ya da şarkıcıları da arama sonuçları sayfasında gösteriyor. Böylece Bing üstünde arama yaparken yeni müzikler keşfedebilmenizin de önü açılıyor. Gelen ilk yorumlar ise Bing'in video arama sonuç sayfasının Google'ın video arama sonuçları sayfasından -hem de YouTube'a rağmen- çok daha başarılı olduğu yönünde.

bing-video-arama-motoru

Bing'in sunduğu yeni video arama deneyimi ise bing.com/videos adresi üzerinden deneyimlenebildiğini de son olarak belirtelim. Bakalım Bing'in bu hamlesi sonrasında Google ve YouTube tarafında, video arama sonuçlarını daha fazla geliştirecek adımları görebilecek miyiz?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.