Dark Sky: Kullanıcılardan veri toplayarak hava durumunu raporlayan uygulama

Dark Sky: Kullanıcılardan veri toplayarak hava durumunu raporlayan uygulama

Hava durumu bilgisi diğer mobil uygulamaları düşündüğümüzde kullanıcılar için küçük bir kolaylık olarak gözükse de şirketler en doğru ve güncel bilgiyi müşterilerine sunabilmek için milyon dolarlık lisans anlaşmaları yapıyorlar. iOS platformu için geliştirilen Dark Sky ise hava tahminini özellikle yakın zamanlı olarak çok doğru ve ayrıntılı bir şekilde kullanıcılara verme hedefinde.

Dark Sky'ın verilerini diğer hava durumu bilgisi sağlayacılarından ayıran ise iPhone 6 ve iPhone 6 Plus ile birlikte gelen barometrelerden ölçüm yapması ve basınç değerlerini analiz etmesi. iPhone 6 serisi ile gelen bu özellikle ile birlikte Dark Sky, uygulamayı yükleyen kullanıcılardan aldığı veriler ve kendisinin aldığı meteoroloji verilerine göre kullanıcılara 1 saat içindeki hava tahminini sunuyor.

Uygulama ayrıca oldukça güzel tasarlanmış bir arayüze sahip. Hava değişikliklerine göre bilgilendirici notifikasyonlar da kurabiliyorsunuz örneğin rüzgar şiddeti belli bir seviyeyi aşınca beni uyar ya da sıcaklık 3 derece azaldığında beni uyar gibi. Tüm bu sağladığı kolaylıkların yanında Dark Sky 3,99 dolarlık satış fiyatına sahip.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.