Sony umut vermedi: PS 3 oyunları PS4'te oynanamayacak

Sony umut vermedi: PS 3 oyunları PS4'te oynanamayacak

Microsoft, E3 2015 konferansında Xbox 360 oyunlarının Xbox One'da da oynanabileceğini ve bunun için çalışmalara başladığını resmen açıklamıştı. Hatta şirket şimdiki durumda 22 tane Xbox 360 oyununun Xbox One'da oynanabildiğini, 2015 yılı içerisinde bu sayısının 100'ü geçmesini planladıklarını aktarmıştı.

Microsoft'un bu stratejisinin karşısında, Sony'nin de aynı şekilde karşılık vererek PS3 oyunlarının PS4'te çalışması konusunda oyuncular tarafından bir beklenti oluşmuştu. Ancak Sony'nin küresel stüdyolarından sorumlu yöneticisi Shuhei Yoshida, Sony'nin böyle bir çalışmayı hiçbir zaman yapmayacağını söylemesiyle bu ihtimal tamamen ortadan kalktı.

Shuhei Yoshida, PS3 ile PS4'ün yapılarının birbirinden tamamen farklı olduğunu bu yüzden PS3 oyunlarının yeni konsolda çalıştırılması için ekstra çok fazla efor harcamaları gerektiğini bu yüzden böyle bir çalışma yapmayacaklarını açıkladı. Ayrıca Microsoft'un stratejisine de değinen Yoshida, Xbox 360 platformunun 1000'den fazla oyuna sahip olduğunu ve bir yıl harcayarak yaklaşık 100 tane oyunun yeni konsolda oynanabilir hale getirmenin gereksiz bir efor olduğunu düşündüğünü söyledi. Bunun yanında oynanabilecek oyunların kalitesinin de büyük çaptaki oyunlara nazaran düşük olduğunu bunun da kullanıcılarını tatmin etmeyeceğini ayrıca belirtti.

Bunun yanında geçtiğimiz haftalarda Microsoft Xbox ekibi kullanıcılara bir anket açarak, hangi Xbox 360 oyunlarını Xbox One'da görmek istediklerini sormuş ve çıkan sonuçlara göre önceliklerini belirleyeceklerini aktarmıştı. Hali hazırda devam eden ankete siz de katılabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.