BuzzFeed News: Kısa ve 'ciddi' haberlerden oluşan yeni mobil uygulama

BuzzFeed News: Kısa ve 'ciddi' haberlerden oluşan yeni mobil uygulama

New York City merkezli BuzzFeed için tüm dünyaya etki eden yeni nesil bir içerik/habercilik formatının yaratıcısı desek yanlış olmaz.  Milyar dolar değerlemeye ulaştığı tahmin edilen şirket; bildiğiniz gibi kolay tüketilebilir, eğlenceli ve insanları paylaşmaya teşvik eden yapıda içerikler üretiyor.

Bu doğrultuda 'ciddi' haber kaynaklarından ayrılan BuzzFeed'in yeni mobil uygulaması ise (şimdilik yalnızca iOS platformunda yayında) ciddi haberleri oldukça sade bir arayüzle ve özet şekilde okuyucularına sunuyor.

BuzzFeed News adı verilen uygulamayı açtığınızda karşınıza direkt olarak güncel -ve ciddi- haberler geliyor. Haberler kimi zaten ilgili sosyal medya paylaşımları, kimi zaman da editör notları gibi içeriklerle destekleniyor. Ve tabii dilediğiniz habere dokunarak haberin detaylarına ulaşmanız ve haberleri hem ana akıştan hem detay sayfadan paylaşabilmeniz de mümkün.

Bunun yanında BuzzFeed News uygulamasının öne çıkan ve kullanımı kolaylaştıran en önemli özelliği ise bildirim ayarları. Uygulamanın ana ekranla sonrasında ikinci bölümünü oluşturan 'my alerts' yani 'bildirimlerim' ile kullanıcılar konu bazlı olarak hangi haberleri anlık bildirim ile telefonunda görmek istediğini belirleyebiliyor. Bildirim ayarlarını kendi beğeni ve ilgi alanlarına göre özelleştirebilen kullanıcılar klasik haber kategorilerinin yanında gündemden öne çıkan ve sürekli güncellenen konu başlıkları arasından da seçim yapabiliyor.

BuzzFeed'in ana uygulamasıyla BuzzFeed News arasındaki görünüm farkı
BuzzFeed'in ana uygulamasıyla BuzzFeed News arasındaki görünüm farkı

BuzzFeed News hamlesiyle 'gayriciddi' içeriklerini bir tarafa koyarak ciddi haber kaynaklarına da rakip olabileceğini -ki New York Times'ın kısa bir süre önce ücretsiz olan NYT Now uygulaması özellikle bildirim özellikleriyle BuzzFeed News'e oldukça benziyor- gösteren BuzzFeed, hatırlarsanız dönem dönem ciddi ve köklü yayınlardan yaptığı editöryel transferlerle de dikkat çekiyordu.

Bu arada yurtdışı kaynaklarda geçen bilgiye göre BuzzFeed News uygulamasının Android versiyonuysa bu yılın sonuna doğru Google Play raflarındaki yerini alacakmış.

Uygulama içinde hem kendi haberlerini hem de diğer bazı kaynaklardan aldığı haberleri okuyucusuna sunan BuzzFeed ile ilgili önemli gelişmelerde sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz. Dilerseniz hemen şimdi BuzzFeed News'i iOS cihazınıza indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.