Twitter otomatik başlayan videoları devreye aldı

Twitter otomatik başlayan videoları devreye aldı

Twitter, resmi blogu üstünden yaptığı duyuruyla artık videoların ve GIF formatındaki görsellerin otomatik başlayan bir formatta görüntüleneceini açıkladı. Twitter kısa süre önce otomatik başlayan videoların testlerine başladığı biliniyordu. Twitter, video reklam modeliyle, kullanıcıların tweet akışında daha fazla videonun yer almasını da amaçlıyordu.

Twitter hem video reklam modelinin hem de artık kullanıcılar tarafından da videoların yüklenmesini ve paylaşılmasını teşvik edecek bir yapıya geçmeye başladı. Bunun en önemli sebebi ise Twitter'ın buradan da bir reklam gelir elde etme amacı ve tabii ki Twitter'ı daha interaktif bir hale getirmek. Gelen güncellemeyle birlikte artık tweet atarken, Twitter uygulaması aracılığıyla video kaydetmeniz ve video yüklemeniz de mümkün olduğundan kısa zamanda Twitter'da çok daha fazla videoya rastlar olmamız olası.

Autoplay_videos_on_Twitter

Twitter'a yüklenen videoların yanı sıra, artık GIF formatındaki resimler ve Vine videoları da otomatik olarak Twitter feed'lerimizde otomatik olarak başlayacak. Kullanıcılar, istekleri doğrultusunda kendi ayarlarını değiştirerek videoların otomatik olarak başlamasına da engel olabileceğini belirtelim. Böylece eğer telefon hattınızın data paketinizi tüketmemesi adına da videoların otomatik başlamasına müdahale edebileceksiniz.

Videoların otomatik olarak başlamasını sağlayacak olan söz konusu değişiklikler Twitter iOS uygulamasına ve twitter.com adresindeki web versiyonuna hemen bugün itibariyle etki etmeye başlayacak. Twitter'ın Android uygulamasına güncelleme de çok yakın bir zamanda gelecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.