Connectifier: Eski Googler'ların, yetenek avını yapay zekayla buluşturan yeni girişimi

Connectifier: Eski Googler'ların, yetenek avını yapay zekayla buluşturan yeni girişimi

connectifierConnectifier, "headhunting", yani yetenek avlama süreçlerini yapay zeka ile birleştiren bir girişim. Web'den topladığı bilgilerle oluşturduğu aday profillerinin sayısı 300 milyonu geçiyor. Google'da görsel arar gibi aday aramanızı sağlayan girişim, hızlı büyümesiyle yatırımcıların da ilgisini çekiyor. 6 milyon dolarlık birinci tur yatırımı aldığını duyuran Connectifier'ın bugüne kadar aldığı yatırım tutarı 11,7 milyon dolara çıktı.

Eski iki Google çalışanı tarafından kurulan Connectifier'ın arkasında NASA'dan University of Berkeley'e; Amazon Web Services'tan SAP'ye ve Google Maps'e kadar deneyimleriyle dikkat çeken bir ekip var. Ekip, "inovasyon kıtlığı" yaşandığını söyledikleri insan kaynakları daha spesifik olarak işe alım alanını yapay zeka odağında yeniden ele alıyor.

Connectifier, kullanıcıların CV'lerini yüklemelerini ya da kendi profil sayfalarını oluşturmasını bekleyen birçok girişimden farklı olarak, web'de örneğin, Facebook, Twitter gibi sosyal ağlar, GitHub, AngelList veya forumlar gibi çok sayıda kaynaktan topladığı verilerle her bir adaya ait toplu bir profil oluşturuyor. Connectifier tek platforma bağlı olmamasıyla adaylarla ilgili daha güncel bilgiler içerme şansını yükseltiyor. Kullanıcılar örneğin LikedIn ya da GitHub'da bir profil görüntülediklerinde, Connectifier bu profille ilgili e-posta, telefon ve diğer tüm ek bilgileri otomatik kenar çubuğunda gösteriyor.

connectifier

Aday arama fonksiyonuna yapay zeka dokunuşu getiren Connectifier'a hedeflemek istediğiniz adayda bulunmasını istediğiniz beceriler girdiğinizde, aramanızla eşleşen benzer sonuçlar alıyorsunuz. Örneğin Orhan Pamuk gibi yazan bir yazar arıyorsanız, yazarın örnek yazılarını girerek, Connectifier size ona en çok benzeyen adaylar listesi getirebiliyor.

Son bir yıllık dönemde yaklaşık yüzde 500 oranında büyüyen Connectifier, bugün aralarında PayPal, Facebook, Netflix, Dropbox ve Palantir'in olduğu onlarca teknoloji şirketi tarafından kullanılıyor.

2012 yılında kurulan girişimin, aldığı yatırımın ardından, halihazırda işe alım süreçleri için başarılı şekilde ölçeklediği yazılımını farklı iş alanlarına uyarlama planları var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.