Büyük medya şirketleri Virginia Tech ile drone gazeteciliğine hazırlanıyor

Büyük medya şirketleri Virginia Tech ile drone gazeteciliğine hazırlanıyor

Geçtiğimiz yıl Georgia Insitute of Technology ile işbirliği yaparak drone gazeteciliğine deneme adımları attığını duyuran CNN'in ardından bugün birçok önemli medya şirketinin de bu alanda çalışmalara başladığı ortaya çıktı.  Washington dışında FAA (Amerikan Federal Havacılık Kurumu) tarafından drone'lar için onaylı test alanlarından bir tanesine sahip olan Virginia Tech ile anlaşma yapan 15 medya devi 'drone gazeteciliği' için denemelere başlıyor.

Virginia Tech ile anlaşma yapan yayın servisleri arasında; Associated Press, Getty Images, Reuters, The New York Times, The Washington Post, Gannett (USA Today) NBCUniversal ve Univision gibi önemli kuruluşlar yer alıyor. Araştırmanın ve projenin asıl amacı gazetecileri tehlikeli haber bölgelerinden uzak tutarak onların güvenliğini sağlamak aynı zamanda da bu alanlardan haberler çıkarmak.

Proje testleri ise henüz yeni başlamış. Projenin başarılı olmasının yanında karşılaşacağı başka bir handikap da ABD'de drone'lar için bulunan sınırlamalar. Birçok şirketle birlikte medya şirketleri de Eylül 2015’te yürürlüğe girmesi beklenen yeni yasal düzenlemeyi bekliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.