Twitter'da özel mesajlardaki 140 karakter sınırının kalkması neyi değiştirecek?

Twitter'da özel mesajlardaki 140 karakter sınırının kalkması neyi değiştirecek?

Twitter 9 yıl önce hizmete girdiğinde en farklı ve ilgi çekici özelliklerinin başında, kullanıcıların attığı tweet'lerdeki 140 karakter sınırlamasaydı. Aynı sınırlama daha sonra özel mesajlaşmaya da uygulandı. Kısacası Twitter platformunda yazılan her mesajın karakter sınırlaması 140 adet olarak belirlenmişti. Ancak Twitter bu noktaya müdahale eden önemli bir adım atarak radikal bir değişikliğe gidiyor.

Twitter'ın geliştiriciler için topluluk sayfasında Twitter çalışanları tarafından duyurulan yenilikle birlikte, Twitter artık Temmuz ayından itibaren DM üstünden mesajların 140 karakter sınırını kaldıracak. Twitter'ın bu yeniliği öncelikli olarak geliştiricilere duyurmasının sebebi ise, bu önemli değişiklikle birlikte bazı API'ların da güncellenmesi zorunluluğu diyebiliriz.

Böylesi bir değişikliğin sebebinin ise muhtemelen birden fazla olabileceğini tahmin ediyoruz. Bunlardan ilki Twitter'ın artık pek çok marka tarafından bir müşteri hizmetleri kanalı olarak kullanılmaya başlanmasını gösterebiliriz. Twitter kullanıcıları, Twitter'da müşteri hizmetleri veren markalarla DM aracılığıyla yazışırken biraz daha özgür hareket edebilmesi anlamına gelecek, böylece markalar da müşteriyle ilgilendiklerinde sorunu uzun ve diğer detaylarıyla açıklamış olabilecekler.

Bir diğer ikinci tahminimiz ise artık Twitter'ın kullanıcılar arasındaki etkileşimi biraz daha artırmak ve Twitter'da geçirilen süreyi artırma ihtiyacı olabilir. Ortadan kalkan 140 karakter sınırıyla beraber kullanıcılar da birbirleriyle mesajlaşma konusunda daha istekli olacak ve mesaj bölümünün Twitter'daki önemi artacak.

Temmuz ayında yapılacak güncellemeye kadar API'ların değiştirilmesi gerekiyor. Ayrıca Temmuz ayında Twitter'ın akıllı telefon uygulamalarına özel mesajlardaki 140 karakter sınırını kaldıracak bir güncelleme gelmesi muhtemel.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.