Google Play de ücretli uygulamaları ücretsiz yapacak

Google Play de ücretli uygulamaları ücretsiz yapacak

Google Play de paralı uygulamaları bir hafta süre için bedava olarak sunmaya başlıyor. Bağımsız 'bedava uygulama uygulamaları'nın yanısıra App Store ve Amazon Android mağazasında da benzer promosyonlar var ancak bu çıkış Google için ilk olma özelliği taşıyor.

Haftalık olarak bedava uygulamalar sunacağını ilk kez gösteren Google, Android kullanıcılarının Google Play'i ziyaret etmesi için güçlü bir sebep sunuyor. Aynı şekilde geliştiriciler için de oldukça çekici bir vitrin sunuyor. Ancak Google'ın bu yeni adımında bazı terslikler var.

Haftanın bedava uygulaması, Google Play'de bir reklam bandı ile gösteriliyor. Ancak Türkçe Google Play uygulamasında ve İngilizce web arayüzdünde göremediğim bu reklam bandına tıklamadan hangi uygulamanın bedava olduğunu göremiyorsunuz. Üstteki görselde göreceğiniz gibi sadece geliştiricinin adı yer alıyor.

Hem bedava hem ücretli ?

Bedava Android uygulama

İşin asıl ilginç yanı ise söz konusu uygulamayı Google Play aramasıyla bulduğunuzda uygulamanın ücretli olması. Yani Daniel Tiger uygulamasını bu linkten üzerinden bulduğunuzda satın almanız gerekirken, bedava kodlu link üzerinden ücretsiz olarak indirebiliyorsunuz.

Uygulamaları ücretliden ücretsize çevirmek gerçekten işe yarıyor mu tartışması da yapılabilir ama hatırlayacağınız üzere Apple, App Store üzerinde bedava olan uygulamalar sunan AppGratis'e bir noktada dur demek istemişti. Google'ın yanısıra uygulama geliştiricilerin ve kullanıcıların bu yeni özellikten ne kadar faydalanacağını önümüzdeki dönemde göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.