Bulut bilişim devi Amazon Web Services, Türkiye'de daha hızlı büyümeyi hedefliyor

Bulut bilişim devi Amazon Web Services, Türkiye'de daha hızlı büyümeyi hedefliyor

Çoğumuzun bir e-ticaret şirketi (pardon, devi) olarak bildiği Amazon; Silikon Vadisi ve çevresinde yıllardır sahip olduğu teknolojik potansiyel ve yazılımsal güçle anılıyor. Bu doğrultuda 2006 yılında Amazon Web Services ile bulut bilişim dünyasına giren Amazon'un şu an AWS'den (Amazon Web Services) elde ettiği yıllık gelir 5 milyar doların üzerinde ve AWS her yıl hızla büyüyor.

AWS'nin hızla büyüyüşünü bizzat şirketin Türkiye Ülke Müdürü Murat Yanar'dan aldığımız rakamlarla örneklendirmek gerekirse; AWS'nin depolama servisi Amazon S3'e gelen ve çıkan veri transferi 2013'ten 2014'e yüzde 102, hesaplama servisi Amazon EC2'ün kullanım miktarıysa aynı dönemde yüzde 93 artmış.

Yine Yanar'dan aldığımız bilgiye göre platformun aktif kullanıcı sayısı (yani son 30 gün içerisinde kullanım yapan üyeler) 1 milyonun üzerindeymiş. Diğer yandan 190 farklı ülkeden kullanıcıya sahip olan AWS yurtdışından Dropbox, Spotify, Samsung ve Airbnb; yurtiçinden ise Arçelik, Digitürk, Pegasus Havayolları ve Peak Games gibi isimleri bünyesinde bulunduruyor.

amazon-web-services

AWS'nin Türkiye operasyonu hakkında

Türkiye'deki müşterilerine Avrupa ofisi (Lüksemburg'da bulunuyor) üzerinden hizmet veren AWS, aynı zamanda Türkiye'de de çeşitli iş ortaklıklarına imza atıyor. Türkiye operasyonu için hem teknik hem de diğer konularda, Türkçe de konuşabilen, geniş bir ekibe sahip olan AWS, Murat Yanar'dan aldığımız bilgiye göre yakın gelecekte daha da büyümeyi hedeliyormuş.

Yanar'ın bu konudaki cümlesi şu şekilde: "AWS teknoloji altyapı platformununu kullandıkça ekibimizi ve ofis lokasyonlarımızı sürekli genişletmek için çalışıyoruz. Zaman içerisinde birden fazla büyük ülkede ofis açılacağını düşünüyorum."

AWS'nin müşterilerine sunduğu avantajlar: Çeviklik, inovasyona zaman ayırabilme ve maliyet tasarrufu

AWS'nin müşterilerine ciddi bir fiyat ve zaman tasarrufu sağladığını belirten Murat Yanar, bu konudaysa şunları söylüyor: "Müşterilerimiz AWS platform teknoloji altyapsını kullanarak çeviklik kazanıyor, inovasyona daha fazla zaman ayırıyor ve maliyet tassarufu sağlıyorlar. Ayrıca esnek alytapımız vasıtası ile kompleks kapasite tahmini işini basitleştiriyor ve küresel altyapmızı kullanarak kendi müşterilerine daha yakınlaşıyorlar."

Amazon Web Services hakkında gerek global, gerekse şirketin Türkiye operasyonları hakkında sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.

(Görsel kaynak: Gil C/Shutterstock)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.