Oculus sanal gerçeklik başlığı Rift'i sonunda tanıttı

Oculus sanal gerçeklik başlığı Rift'i sonunda tanıttı

oculus rift2Oculus, merakla beklenen sanal gerçeklik başlığı Rift'in son kullanıcıyla buluşacak olan versiyonunu sonunda tanıttı. Kickstarter kampanyasının ardından prototiplerle geçen dört yılın sonunda Rift, 2016 yılının ilk çeyreğinde piyasaya çıkacak.

Dün düzenlediği Step into the Rift etkinliğinde Rift'i Microsoft iş birliğiyle satışa sunacağını duyuran Oculus'un yeni sanal gerçeklik başlığı, kablosuz Xbox One kontrolörü ve adaptörüyle gelecek. Xbox One oyunlarını Rift ile oynamayı mümkün hale getiren iş birliği, sanal gerçeklik gözlüğünün ilk günden itibaren Windows 10'u desteklemesini de kapsıyor.

oculus kutuOculus Rift'in kullanıcılarla buluşacak başlığı, önceki versiyonlarına göre daha derli toplu ve hafif tasarımıyla dikkat çekiyor. Cihazın üstündeki LED sensörler, Oculus Rift kutusundan çıkan kamerasıyla baş hareketlerinin takip edilmesini sağlıyor. Çıkarılabilen kulaklıklarla gelen Rift, yüzde daha uyumlu ve gözlüklerle de giyilebiliyor. Oculus Home adı verilen bir kullanıcı arayüzünden oyunları bulmak, satın almak veya başka oyuncularla etkileşime geçmek mümkün. Arayüz 2B olarak yani başlıkların giyilmesine gerek olmadan da kullanılabiliyor.

oculus homeSanal gerçekliği deneyimini olabildiğince kapsamlı hale getirmek isteyen Oculus, Rift için özel bir kontrolör de geliştiriyor. Touch adını verdiği ürünün prototipini dün gösteren Oculus, kullanıcıların oyun oynarken silah kullanmak, etrafındaki nesneleri toplamak gibi fonksiyonlar için ellerini de oyuna dahil etmesini sağlıyor. Oculus Touch, el sallama ya da baş parmak işaretlerini tanıyor.

oculus touchOculus'un dünkü etkinliğinden çıkan bir diğer sonuç, cihazın beklendiği gibi ilk etapta oyunlara odaklanacak olması. CCP, Gunfire ve Insomniac gibi iyi bilinen oyun yapımcılarıyla birlikte çalışan Oculus, daha fazla bağımsız geliştiricinin Rift için oyun geliştirmesini de istiyor. Bunun için 10 milyon dolar bütçe ayırdığını söyleyen Oculus, uygulama mağazası Oculus Share'i de elden geçirecek.

Oculus'un bu haftasonu devam edecek olan E3 etkinliğinde daha fazla detay paylaşması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.