Microsoft engeline takılan Nokia'nın akıllı saati: Moonraker

Microsoft engeline takılan Nokia'nın akıllı saati: Moonraker

Nokia'nın mobil cihaz birimi satın alan Microsoft'un Finlandiyalı şirketin akıllı saat projesini de rafa kaldırdığı ortaya çıktı. Akıllı telefonlar karşısında tutunamayan ama zaman zaman konsept tasarımlarını gördüğümüz Nokia, akıllı saat konusunda ileri bir noktaya gelmiş ama proje Microsoft tarafından sonlandırılmış.

Moonraker kod adlı akıllı saat projesi geçtiğimiz yıl Mobil Dünya Kongresi'nde de potansiyel müşterilerin karşısına çıkmış ama Microsoft bu saatin Lumia 930 serisi telefonlarla pazara çıkmasını istememiş. Moonwalker'ın fotoğrafının yer aldığı apeggy.tumblr.com adresli blog artık yerinde yok ama neyse ki Evan Blass bir kopyasını almayı başarmış.

Microsoft Nokia Akilli Saat (3)

Pazara çıkmaya hazırken...

The Verge'in yer verdiği detaylara göre söz konusu blog Microsoft'un tasarım biriminde çalılan Pei-Chi Hsieh'e ait(ti) ve söz konusu görseller, konsept bir tasarımdan öte pazarlamaya dönük bir çalışma için hazırlanmış.

Nokia altında geliştirilen Metro tasarım çizgisindeki üründe, modern bir akıllı saatte beklenen tüm özelliklerin yer aldığı belirtiliyor. Uygulama tarafında bir kaç anlaşma bile yapılmış ve gözüktüğü kadarıyla pazara çıkmaya hazır bir proje sonlandırılmış. Böylece Apple Watch'un önündeki küçük(?) bir pürüz daha ortadan kalkmış.

Microsoft Nokia Akilli Saat (1)

Moonraker'in katili Microsoft Band

Bugün Moonraker'in piyasada olmamasının sebebi ise Microsoft'un akıllı bilekliği Microsoft Band. Bulut sağlık platformu Healt ile birlikte 2014 sonunda tanıtılan Microsoft Band, daha çok spor severlere dönük bir ürün olarak piyasaya sunulmuştu.

İkinci nesil Microsoft Band ürününün Windows 10 ile bu yıl sonunda çıkması bekleniyor ama ne kadar iddialı olacağını tahmin etmek zor. O gün geldiğinde Microsoft'un Moonraker'dan ilham alıp almadığını hep birlikte göreceğiz. Belki de Moonraker'ın külleri çoktan rüzgara karışmıştır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.