BlackBerry, Android tabanlı akıllı telefon çıkarabilir

BlackBerry, Android tabanlı akıllı telefon çıkarabilir

blackberry-android-akilli-telefonAkıllı telefon pazarında bir dönemde oldukça sağlam bir konuma sahip olan BlackBerry, iPhone ve gelişmiş Android tabanlı telefonlardan sonra sektördeki payını hızlı bir şekilde kaybetmiş ve şirket iflasın eşiğine kadar gelmişti. Geçirdiği zor günlerin ardından şirketin telefon satışlarına can verebileceği yorumu eklenen bir dedikodu teknoloji kulislerinde dolaşmaya başladı.

BlackBerry'de üst düzey pozisyonlarda çalışan dört farklı yöneticiden alınan duyumlara göre şirket 2015 sonbahar döneminde Android işletim sistemli telefonlar çıkarabilir. Telefonun olası tasarımına ait dikkat çeken söylentiyse hem dokunmatik ekrana sahip olacağı hem de açılır, kapanır klavyesinin bulunacağı. BlackBerry yöneticileri Android tabanlı akıllı telefonla ilgili sorulara yanıt vermezken, BlackBerry 10 mobil işletim sisteminin verimlilik ve güvenlik konusunda çok iyi olduğunu söylemekle yetinmişler.

Google tarafı da bu söylentilerle ilgili yorum yapmaktan kaçınıyor. Tüm bunların yanında BlackBerry'nin sahip olduğu bazı patentleri Android tabanlı telefonunda da kullanmak istediği başka bir bilgi. IDC'nin aktardığı verilere göre BlackBerry OS'un 2014 yılında pazar payı yüzde 0,4 olarak gerçekleşti. Şirketin Android tabanlı bir telefon çıkarıp çıkarmayacağı henüz belli değil ancak  kullanıcılar açısından ilgi görebileceği ve şirkete yeni bir heyecan getirebileceği bir gerçek.

Görsel Kaynak: Svetlana Dikhtyareva / Shutterstock.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.