Vestel şimdi de Android TV'ye el atıyor

Türkiye'nin ve özellikle Avrupa'nın en önemli televizyon ve beyaz eşya üreticilerinden Vestel, daha önce Venüs serisi akıllı telefonlarıyla Android'e ısınmıştı. Bu kez Android TV platformunu destekleyen UHD televizyon ve uydu alıcı cihazlarını satışa sunuyor.

Biraz önce paylaşılan bilgiye göre Vestel, 4K/UHD görüntü performansı sunan Android TV tabanlı yeni ürünler pazara sunacak. Bu ürünlerde Android üzerinde geliştirilen akıllı içerik arama ve öneri servisi yer alıyor. Akıllı içerik önerileri hem TV yayın akışından hem de film/dizi servisleri üzerinden içerik tavsiyelerinde bulunacak. Dijital TV platformları da noktada kendilerini geliştirebilecek.

Google tarafından bir yıl önce tanıtılan Android TV'de uyumlu Android uygulamaları ve oyunlar da kullanılabiliyor. Aynı şekilde klavye, oyun konsolu, akıllı telefon ve tablet gibi cihazlar da Android TV tabanlı Vestel televizyonlarla kullanılabilecek.

Dahili 802.11 ac Wi-Fi ve geniş bant kanal arayıcı (Full Band Capture Tuner) destekli Vestel Android TV ürünlerinin uyumlu diğer TV cihazlarına yayın aktarımı da yapabileceği de paylaşılıyor. Böylece aynı anda birden fazla kanalı izlemek mümkün olacak. Android'in sağladığı kolaylıkla yayınlar sabit diske ve ağdaki depolama aygıtlarına kaydedilebilecek.

Türkiye'de akıllı televizyonlara dönük ilgi konusunda bir araştırmaya rastlamadık ama Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan bu yeniliğin Vestel'in dijital TV çözümlerinde yeni bir kilometre taşı olacağını belirtiyor.

Vestel, söz konusu ürünler ve fiyatlar konusunda maalesef bilgi vermemiş ancak önümüzdeki dönemde bu alanda yerli ve yabancı üreticilerin pazara daha fazla seçenek sunacağını ve fiyatların düşeceğini söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.