KahvenKapinda.com: Paket servisi olmayan mekanlardan kahve siparişi

KahvenKapinda.com: Paket servisi olmayan mekanlardan kahve siparişi

İnternetten yemek sipariş siteleri sizi 'dışardan sipariş almayan' mekanlara ulaştırmaz ama 'talebe göre yiyecek siparişi' gönderen yeni nesil girişim modeli Türkiye'de de kendini göstermeye başladı. Kahvenkapinda.com, belli bir ücret karşılığında belli yerlerden sizin için alışveriş yapıp istediğiniz ürünü kapınıza getiriyor.

Şimdilik 3 kahve zincirinden (Cafe Nero, Kahve Dünyası, Starbucks) istediğiniz siparişleri kapınıza getiren girişim, ismine aykırı olsa da sokak simitçilerinden de simit, açma ve çatal isteklerinizi karşılıyor. İstanbul'un belli bir kaç bölgesinde (Levent, Taksim, Maslak, Beşiktaş, Gümüşsuyu) sadece haftaiçi 9:00-18:30 saatleri arasında teslimat yapıyor.

kahvenkapinda.com kahve siparisi

Ürün ücretlerine kendi taşıma ücretini ekleyen Kahvenkapinda.com, siparişlerde 20 TL asgari sepet tutarını şart koşuyor. Fiyatlardan örnek vermek gerekirse 1 TL'lik sokak simiti 2,5 TL olarak ücretlendiriliyor ve 8 tane sipariş verseniz de bu fiyat değişmiyor.

Şubeden teslimde farklı kampanyalar yapan pizza zincirlerinin de bu kapsamda listeye eklenebileceğini düşünüyorum ama taşıma ücretiyle kampanya fiyatının birbirini karşılaması (hatta aşması) da söz konusu olabilir.

Farklı ödeme seçenekleri (kapıda ödeme, Paypal, Ticket vs.) sunan Kahvenkapinda.com'un teslimat konusunda  garanti süre verdiğini görmedim ama sıcak içecek teslimatının oldukça hassas bir iş olduğunu bildiklerini tahmin ediyorum.

ABD'de postmates.com'un öncülük ettiği modeli geçtiğimiz haftalarda Bolbol.com'da uygulamaya başlamıştı. Henüz bu modelin Türkiye'de ilgi görüp görmeyeceğini bilmiyoruz ama ilk adımların doğru bölgelerde atıldığını söyleyebiliriz. Sefer tasının ne olduğunu bilmeyen genç neslin ve beyaz yakalı çalışanların bu girişim modeli için bir umut olduğunu söylemeye gerek bile yok.

Zamanla rekabet veya müşteri memnuniyeti adına fiyatların ve hizmetlerin değişebileceğini de eklemek lazım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.