French Tech Ticket: Girişimcilere Paris yolunu açan program

French Tech Ticket: Girişimcilere Paris yolunu açan program

İnternet ve teknoloji girişimlerinin coğrafi sınır tanımaksızın büyümesiyle girişimci ekosistemleri daha önemli hale geliyor. Bu nedenle yeni teknoloji mucitlerini kendi ülkesine çekmek isteyen ülkelerin sayısı da günden güne artıyor.

French Tech Ticket, Avrupa'ya açılmayı planlayan veya işini Fransa'da devam ettirmek isteyen girişimciler dikkate değer bir program. La French Tech öncülüğünde organize edilen program yenilikçi projelerin Fransa'da filizlenmesi için girişimcilere çeşitli fırsatlar sunuyor.

Ekim 2014'te Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın duyurduğu programa kabul edilen girişimcileri 6-12 aya kadar Paris'te kuluçka merkezi içinde yer alma hakkı, nakit para ödülleri, vize alma ve Fransa'da oturma konusunda çeşitli destekler bekliyor.

Programa 3 kişiye kadar ekipler başvurmak mümkün. Ortaklardan birinin Fransız olmasına da izin veriliyor. Fransızca veya İngilizce konuşabilen girişimcilere (danışmanlık firması veya ithalat-ihracat yapan KOBİ'ler kabul edilmiyor) kapılarını açan Fransa, Paris'in özellikle önemli bir girişimcilik merkezi olduğunu düşünüyor ve bu konuda çekilmiş bir belgesele de sitede yer veriliyor.

Bu ay başvuru kabul etmeye başlayan program, Eylül ayına kadar başvuruları kabul edecek ama eğer yurtdışına açılmak konusunda bir düşünceniz varsa gecikmeden frenchtechticket.paris adresini ziyaret ederek başvuruda bulunabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.