Tagnow.me: Kullanıcıların diğer profilleri etiketlediği sosyal ağ

Tagnow.me: Kullanıcıların diğer profilleri etiketlediği sosyal ağ

Dünyanın her yerinde yeni ve popüler bir sosyal ağ geliştirmeyi hayal eden girişimciler var. Bu yazıda tanıtacağımız profil etiketlemesine dayalı Tagnow.me de Türkiye'deki girişimcilerin elinden çıkan bir popüler sosyal ağ denemesi.

Sinan Kazancı ve Sezer Korkmaz tarafından kurulan Tagnow, klasik şekilde herkesin profillerinin yer aldığı bir sosyal ağ. Ancak Tagnow'da yer alan marka, firma veya ünlü kişi profilleri diğer kullanıcılar tarafından etiketleniyor.

tangnow.me sosyal ag  (3)

Kullanıcılar herhangi bir profili etiketliyor ve profil sahipleri bu etiketleri onaylayabiliyor veya reddedebiliyor. Kullanıcılar hemen her sosyal ağda olduğu gibi birbirini takip edebiliyor.

Başlangıç hikayesi 2011'e kadar uzanan Tagnow, 8 ay gibi bir sürede geliştirilmiş ve şimdiye kadar 35 binden fazla kullanıcı toplamış. Veritabanına 50 binden fazla Türk markası, 1 milyondan fazla sinema filmi ve 500 bin ünlü oyuncu eklenmiş. Tagnow'da oluşturulan toplam içerik ve etiket sayısı da sırasıyla 120 bin ve 113 bin olmuş.

tangnow.me sosyal ag  (2)

Eğlenceli bir referans kaynağı olma hedefindeki girişimin kurucuları, topluluğun gücünü kullanarak belli bir konuda objektif fikirleri bir araya toplamak istiyor. Bir yandan da şikayetlerin de paylaşılacağı marka sayfalarını kiralayarak zaman içinde gelir elde etmeyi umuyor.

İngilizce dil desteği de sunan Tagnow, sosyal ağ gerçekliğine farklı bir açıdan yaklaştığı için incelemeye değer. Ancak havada uçuşan etiketlerin bir profil hakkında ne kadar referans olabileceği tartışılır. Kullanıcı deneyimi konusunda da geliştirilmesi gereken tonlarca şey bulunduğunu söylemek sanırım yanlış olmaz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.