İsviçreli ilkokul öğrencileri robotlara 'yazı yazmayı öğreterek' dil bilgilerini geliştiriyor

İsviçreli ilkokul öğrencileri robotlara 'yazı yazmayı öğreterek' dil bilgilerini geliştiriyor

İsviçre robotların kullanımını anaokul ve ilkokul eğitimi düzeyinde bambaşka bir noktaya taşımaya hazırlanıyor.

İsviçre Federal Teknoloji Enstitüsü(EPFL) tarafından geliştirilen "CoWriter" isimli robot anaokul ve ilkokul seviyesindeki öğrencilere yazı yazmayı öğrenme ve bilgilerini güçlendirme konusunda yardımcı oluyor. Program çerçevesinde 6-8 yaş arasındaki çocuklar robotlara yazı yazmayı öğretiyor. Bunun için önlerinde bir tablet bulunuyor ve önce sesli olarak kelimeyi adı verilen robota heceliyorlar ve nasıl yazılacağını tablet üzerinde gösteriyorlar ardından ise robotlar kelimeyi doğru olarak yazmaya çalışıyor ve hataları varsa yine çocuklar tarafından yönlendiriliyor.

Projenin mimarlarından olan Séverin Lemaignan yaptığı açıklamada, pedagojide yer alan "the protégé effect" prensibi üzerine bu sistemi geliştirdiklerini aktardı. Buna göre çocuklar, robotları eğitirken, onlara yaptıkları hataları gösterirken, kendilerini daha iyi ve sorumlu hissederek dikkatlerini toparlayabildiklerini belirtti.

"CoWriter" projesi şu an için henüz test sürecinde ve robotların algoritması geliştirilmeye devam ediliyor. 6-8 yaş arasındaki 70 çocuk haftada 1 saatlik pratiklerle robotlara 1 ay boyunca yazı yazmayı öğretiyorlar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.