Sony Music CEO'su Apple'ın müzik yayını servisini duyuracağını açıkladı

Sony Music CEO'su Apple'ın müzik yayını servisini duyuracağını açıkladı

Apple'ın bugün gerçekleştireceği WWDC konferansında duyurulması beklenen yenilikleri daha önce sizlerle paylaşmıştık. Bu yazımızda, Apple'ın Beats satın almasıyla birlikte yeni bir müzik uygulaması tanıtacağına zaten tahmin ediliyordu ancak iddialar artık daha kesin bir dille de ifade edilmeye başladı.

Fransa'nın Cannes kentinde düzenlenen müzik ve teknoloji konferansı midem'de bir söyleşi yapan Sony Music'in CEO'su Doug Morris, Apple'ın yeni müzik yayını servisini WWDC konferansında duyuracağını açıkladı. Bugüne dek dedikodular ve kulaktan dolma bilgilerle nasıl bir servis olacağı tahmin edilen müzik yayını servisinin, müzik piyasasına da bir hareket getireceğine inanılıyor.

Apple Music adını alması beklenen servisin aylık abonelik sistemiyle çalışması ve aylık sabit ücretinin ise 9.99 dolar olması bekleniyor. Sony Music'in patronu Doug Morris'e göre ise Apple'ın en büyük avantajı elindeki müşteri portföyü. iTunes'da kayıtlı 800 milyon kredi kartı bilgisi olduğunu söyleyen Morris, Apple'ın sunduğu müzik servisinin ödemesinin de burası üstünden yapılacak olmasının büyük avantajı olduğunu dile getiriyor. Bununla birlikte Apple'ın kasasında bulunan nakit 178 milyar doların da şirkete büyük güç verdiğini ve Spotify gibi rakiplerinin de işinin zor olabileceğini de ima ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.