JWT, Türkiye'nin önde gelen dijital ajanslarından Wanda'nın azınlık hissesini satın aldı

JWT, Türkiye'nin önde gelen dijital ajanslarından Wanda'nın azınlık hissesini satın aldı

Dünyanın tanınmış pazarlama iletişim şirketlerinden New York merkezli J. Walter Thompson (JWT) , Türkiye'nin önde gelen dijital reklam ajanslarından Wanda Digital'ın azınlık hissesini satın aldığını duyurdu. Dünya çapında 90 ülkede faaliyet gösteren JWT'nin Türkiye iştirakiyse Manajans.

JWT'nin ana şirketi WPP tarafından yapılan açıklamada, hisse satış işleminin tamamlanmasından sonra Manajans ve Wanda'nın operasyonlarına bağımsız bir şekilde devam edeceği ancak yeni teknoloji ve inovatif projelere ortak yatırım yapacakları belirtiliyor.

2006 yılında İstanbul'da kurulan Wanda, bugün 100'den fazla çalışanıyla aralarında Turkcell, L'Oreal, Nestle ve Unilever'ın olduğu güçlü yerel ve çok uluslu markalara hizmet veriyor. WPP açıklamasında Wanda'nın geçtiğimiz yılı (denetlenmemiş sonuçlara göre) 3.4 milyon dolar net satış ve yaklaşık 2.3 milyon dolarlık brüt varlıkla kapattığı belirtiliyor. Manajans ise kurulduğu 2010 yılından bu yana gelirlerini 3 katına çıkarmış.

Türkiye'yi portföyünde  hızlı büyüyecek olan 11 ülke Next11 kategorisinde değerlendirdiğini söyleyen WPP'nin şirketleri dünya çapında 10 bin çalışanıyla 1 milyar doların üzerinde gelir sağlıyor. WPP, Türkiye'de aralarında Cohn&Wolfe, Oglivy ve Grey'in olduğu pazarlama/reklam iletişimi şirketleriyle yaklaşık bin 300 kişiyi istihdam ediyor ve yıllık 120 milyon dolar gelir sağlıyor.

WPP kısa bir süre önce Türkiye'de yine bir yatırım haberiyle gündemimizdeydi. 2012 yılında çoğunluk hissesini satın aldığı 41?29!, şirketin önde gelen reklam ajansı Grey‘in İstanbul ofisiyle birleşerek 4129Grey adını almıştı.

2013 yılında ziyaret ettiğimiz Wanda Digital'ın Girişim Ofisleri videosunu görmek isterseniz bağlantıyı izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.