Glass için verdiği 'yeni mühendis' ilanı Google'ın sona yaklaştığını gösteriyor

Glass için verdiği  'yeni mühendis' ilanı Google'ın sona yaklaştığını gösteriyor

Google'ın en futurist projelerinden biri olan Google Glass'ın bu yaz yeniden popüler olmak istediğini Nisan ve Mayıs aylarında paylaşmıştık. Haziran ayının ilk Glass haberi de geldi ve Google'ın akıllı gözlüğü için 'sonuç odaklı' bir mühendis arayışında olduğu ortaya çıktı.

Google'ın yayınladığı iş ilanıyla detayları öğrenilebilen poziyon, Gelişmiş Teknoloji Üretim Mühendisi (Advanced Technology Manufacturing Engineer) olarak adlandırılıyor ve yeni Google Glass'ın geleceğini başka bir açıdan doğruluyor.

Söz konusu iş ilanı Google'ın son aşama üretim ve testlere odaklanacak birini aradığını hatta üreticilerle temasta olacak ve bu süreçlerde etkin çalışacak birini aradığını gösteriyor. Tasarım süreçlerine el atacak bu kişiyi Google kısa süre içinde bulabilir mi bilinmez ama tüm sürecin bu kişiye bağlı olmadığını da kabul etmek gerekiyor.

Advanced Technology Manufacturing Engineer, FATP (Glass) Responsibilities
  • Provide strong engineering in both process development and mechanical fixture designs to fast track product manufacturing to mass production, includes working with contract manufacturers and vendors to prioritize and solve problems
  • Expert in design for manufacturability (DFM) and influence product design to improve manufacturability for yield and reliability
  • Collaborate with product design engineers to ensure robust design for manufacturing
  • Interface cross-functionally with design and commodity teams in down-selection, sourcing, qualification, and integration of components and vendors used in Google’s products
  • Work with the Quality and Reliability team to define requirements for shipment

Zira Nest’in kurucusu Tony Fadell’e devredilen Google Glass'ın yeni sürümünün önceki başarısızlığı tekrarlamaması bekleniyor ve Nest markası altında bir ürün olmayacağı biliniyor. Google I/O 2015'te Google Glass için bir açıklama gelmedi ancak geçtiğimiz hafta Glass projesinde 13 aydır görev alan üst yöneticilerden Chris O’Neill'in görevinden ayrılması Google'ın bu boşluğu doldurarak yoluna devam etmekte kararlı olduğunu gösteriyor.

Son olarak Google Glass'ın 2.0 değil de 3.0 sürümüyle geleceğine dair söylentilerinden de bahsetmek gerek. Ancak biraz daha sabırlı olup Google'ın nasıl bir ürün çıkaracağını gördükten sonra yorum yapmayı tercih ediyorum. Özellikle Google Glass'ın son kullanıcı fiyatı ürünün kitlesel başarısı konusunda yine önemli bir kriter olacağını söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.