Pinterest'in bir e-ticaret şirketine dönüşüm süreci resmen başladı

Pinterest'in bir e-ticaret şirketine dönüşüm süreci resmen başladı

Pinterest'in Gelir Yaratmadan Sorumlu Genel Müdürü Tim Kendall, geçtiğimiz günlerde katıldığı EmTech Digital etkinliğinde Pinterest ile ilgili kendi kullanıcıları da dahil olmak üzere en büyük yanılgının, girişimin Facebook ya da Twitter gibi bir sosyal ağ şeklinde algılanması olduğunu söylüyordu. Söz konusu reklam merkezli bu sosyal ağların aksine, kendisini ticaret odaklı olarak ayrıştıran Pinterest, bu yöndeki kapsamlı dönüşüm sürecini dün, yani 3 Haziran'da tanıttığı "satın al" butonuyla başlattı.

Pinterest'in "satın al" butonu kullanıcıların Pinterest'te gördüğü giysi, aksesuar, beğendiği bir yemek tarifinin içerikleri ya da mobil uygulama gibi ürünleri doğrudan Pinterest üzerinden satın almasını sağlıyor. Pinterest üzerinden alışverişi mümkün olan bu ürünler yani "satın alınabilir pin'ler" önümüzdeki haftalarda öncelikle ABD'deki iPhone ve iPad kullanıcılarına açılacak.

Searching-for-buyable-PinsSatın alınabilir pin'leri diğer pin'lerden mavi renkle ayrıştıran Pinterest uygulaması içinden bu ürünleri satın almak isteyen kullanıcılar Apple Pay ya da kredi kartı bilgilerini kullanabilecek. Pinterest ticaret açılımı için Apple ile birlikte Stripe, Braintree ve Shopify gibi şirketlerle işbirliğine gitmiş.

Açılışı milyonlarca ürünle yapacağını söyleyen Pinterest'te satışta olan ürünler Macy's, Nordstrom gibi büyük perakendeciler, farklı markalar ve Shopify mağazaları tarafından tedarik ediliyor.

70 milyondan fazla kullanıcısı olan Pinterest üzerinden satış yapmak isteyenlerin bekleme listesine kayıt yapması mümkün. Pinterest'i Android ve web'den kullananların satın al butonunu görmek içinse biraz daha beklemesi gerekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.