Facebook, 'Oy Veriyorum' butonunu şimdi de Türkiye'de devreye alıyor

Facebook, 'Oy Veriyorum' butonunu şimdi de Türkiye'de devreye alıyor

Şimdiye kadar bir çok yeni özellik deneyen Facebook, bu kez 'Oy Veriyorum' butonuyla pazar günü yapılacak olan Türkiye Genel Seçimleri'nin nabzını tutmak istiyor.

Facebook'a Türkiye'den katılan 38 milyondan fazla aylık aktif kullanıcı bulunuyor ve bu rakam hemen her alanda yapılacak araştırmada bir fikir edinmemiz için fazlasıyla yeterli oluyor. Dolayısıyla 'Oy Veriyorum' durum güncellemesi de ülke çapında oy kullanma oranları hakkında sonuçlar açıklanmadan önce genel bir bilgi edinmek için önemli bir yenilik olarak yorumlanabilir.

Facebook'un pazar günü devreye alınacağı 'Oy Veriyorum' butonu haber kaynaklarının en üstünde bir mesaj yer alacak. Sosyal ağ devi bu sayede butonun kullanma oranının artmasını hedefliyor ve seçmenler arasındaki sosyal etkinin nasıl olacağını da ölçümlemek istiyor.

Türkiye'de ilk kez devreye alınan 'Oy Veriyorum' butonu son 3 Amerikan başkanlık seçiminin yanısıra Avrupa Birliği Parlamentosu seçimi, İskoçya referandumu, İngiltere ve Hindistan seçimleri gibi ülkede seçmenlerin karşısına çıkmıştı. Yapılan araştırmalar da Facebook üzerindeki etkileşimin seçimlere olan ilgiyi olumlu etkilediğini gösteriyor.

Nature dergisinin 2012 yılında yaptığı araştırmaya göre 2010'da Amerika başkanlık seçimlerinde 300 bin seçme Facebook arkadaşları tarafından yapılan paylaşımları görerek oy vermeye gittiğini belirtmiş.

Dünyanın en kalabalık ülkelerinden biri olan Hindistan'daki seçimlerde 4 milyondan fazla Facebook'ta 'Oy Veriyorum' butonunu kullanmış. Türkiye'de bu rakam kaç olur dersiniz? (Facebook, 18 yaşından küçüklerin bu butonu kullanıp kullanamayacağı hakkında bir bilgi vermiyor.)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.