Wordpress artık blogunuzun en popüler olduğu saati söylüyor

Wordpress artık blogunuzun en popüler olduğu saati söylüyor

Geçtiğimiz haftalarda Woothemes'i satın alan Automattic, bu kez Wordpress içinde yeni ve önemli bir özellik daha tanıttı. Daha önce kendi analitik aracında yayınlayan Wordpress, yeni güncellemeyle yazı yayınlamak için en doğru saati de gösterecek.

Kısaca bahsetmek gerekirse Wordpress'in İstatistikler (Insights) özelliği basit bir Google Analitik olarak tanımlanabilir. Çok fazla detaya girmeden, sitenize yönlendirme yapan trafik kaynaklarını, sayfa görüntüleme ve ziyaretçi sayılarını, sitenizden nerelere trafik yönlendirildiğini gösteriyor.

Jetpack altında yer alan bu bölümdeki güncellemeyle zaten elde olan bir bilgiyi gün yüzüne çıkıyor. Artık sitenizin/blogunuzun en çok ziyaretçi çektiği günü ve saati görebiliyorsunuz. Tıpkı sosyal ağlar için sunulan tahminlerde olduğu gibi bu saat içinde yapacağınız paylaşımların da daha etkili olacağı öngörülüyor.

Wordpress istatistik

Haftanın en popüler gününü ve saatini gösteren yenilik, aynı zamanda bu saat içinde çektiğiniz ziyaretçilerin toplam ziyaretçilere oranını da gösteriyor. Tüm bu özellikler İstatistikler sayfasındaki başlangıç ekranında gösteriyor.

En çok ne zaman yazı yayınladığınızı görün

Yorumlar, takipçiler, etiketler, kategoriler ve duyuru (publicize) seçenekleri de İstatistikler bölümüne taşıyan Wordpress, bu güncellemeyle birlikte yazı yayınlama sıklığını gösteren yeni bir görselleştirme de eklemiş. Açıktan koyuya giden renklerle ayın hangi günlerinde daha fazla yazı yayınladığınızı bir çırpıda görebiliyorsunuz.

Wordpress istatistik 2

Detaylı görünümler Wordpress.com'da

Hemen belirtelim, bu yenilikleri görebilmek için Wordpress.com hesabınızla giriş yaparak detaylı istatistikler sayfasına geçmeniz gerekiyor. Wordpress'in mobil uygulamasında henüz bu bölüm gözükmüyor. Wordpress en yoğun saatlerde yayınlanmak üzere bir otomatik zamanlama özelliğini de duyurmuş değil.

Wordpress internet dünyasının tabanını çok iyi bir şekilde yönettiği malum ve ölçümleme tarafındaki yenilikler gücünü giderek arttıracağının en belirgin göstergelerinden biri.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.