Useful imzalı Studio ile Meerkat rolüne bürünüp Periscope'a sataşabilirsiniz

Useful imzalı Studio ile Meerkat rolüne bürünüp Periscope'a sataşabilirsiniz

Biraz daha eğlenceli bir şey arıyorsanız, Game of Thrones'dan Tyrion vs Varys, Avengers'dan Tony Stark vs Thor gibi günün popüler hatta fenomen hale gelen Bill Gates vs Steve Jobs rollerini seçebilirsiniz. Maksat muhabbet olsun ama biraz da içerik oluşsun diye.

İstanbul merkezli "ürün fabrikası" Useful'un son projesi Studio, mesajlaşma/sohbet uygulaması ancak 'role play' esaslı olmasıyla tipik mesajlaşma uygulamalarından uzaklaşıp oyun çizgisine yakınsıyor. Bir film, dizi, talk show karakteri ya da şöhretin hatta uygulamanın rolünü almak fikri yabancılarla sohbet etmekten hoşlanmayanların bile aklını çelebiliyor. Halihazırda sohbet meraklısıysanız birçokları gibi takma isimler ya da roller bulmanıza gerek kalmıyor zira Studio'da hazır sahneler ve roller sizi bekliyor.

studio

Uygulamaya ya da stüdyoya Facebook hesabınızla giriş yapıp, yeni bir rol seçebiliyor ya da halihazırda konuşmak için bekleyen birine katılabiliyorsunuz. Gerisi sizin ve rol arkadaşınızın yaratıcılığına kalıyor. Her sohbet böylelikle bir oyuna dönüşüyor ya da tam tersi.

Özgür Alaz'ın bize verdiği bilgiye göre, yaklaşık bir yıllık bir çalışmanın ürünü olan Studio, bu oyunların dev bir arşiv yaratacağı düşüncesiyle geliştirilmiş. Alaz, Studio ile mesajlaşma uygulamalarında olduğu gibi yaratılan içeriklerin hemen ölmeyeceğini uzun ömürlü olacağını söylüyor.

Studio'nun mesajlaşmaya getirdiği yenilikçi yaklaşımından daha yüksek verim alması için kullanıcının içerik üretmeye daha fazla teşvik edilmesi yardımcı olabilir. Zira sahne, roller ve oyuncunun yer aldığı, Studio'nun en önemli eksiği seyirci. Bu eksiklik giderilebilirse kahkaha  ve alkışlarla Studio oldukça eğlenceli bir yer haline gelebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.