Google, kullanıcıların gizlilik ve güvenlik ayarlarını My Account ile tek elde topladı

Google, kullanıcıların gizlilik ve güvenlik ayarlarını My Account ile tek elde topladı

Gizlilik ve güvenlik konularında sıklıkla eleştirilen Google, bu yönde iyileştirmelere yapmaya devam ediyor. Google I/O 15'te güvenlik şifrelerine alternatif yeni projelerini tanıtan Google'ın bir sonraki adımı, kullanıcılara gizlilik ve güvenlik konusunda daha fazla kontrol vermek oldu. Google bunun için kullanıcıların farklı uygulamaların gizlilik ve güvenlik yönetimini tek elden yapmasını sağlayan My Account'u devreye aldığını duyurdu.

'Hesabım' olarak Türkçe'ye çevirebileceğimiz My Account yönetim platformu giriş ve güvenlik, kişisel bilgi ve gizlilik ve hesap ayarları olmak üzere üç ana bölümden oluşuyor. Google'ın e-posta ya da YouTube gibi hizmet ve ürünlerine ait hesapları bulunan kullanıcıların hesaplarına giriş yaptıkları şifre, cihaz ve bağlantılı uygulamalarla ilgili bilgi edinmek ve bir müdahale bulunmak için giriş ve güvenlik bölümüne gitmesi gerekiyor.

Kişisel bilgi ve gizlilik bölümünde ise gerek hesaplar gerek uygulamalar üzerinde Google ile paylaşılan verileri topluca görüntülemek için hesap geçmişi bölümüne gitmeniz gerekiyor. Burada Google ve YouTube aramalarından Haritalar'a, diğer cihazlarınızdan paylaşılan rehber vs uygulamalarına ve Google Now ile yaptığınız sesli aramalara kadar farklı uygulamalar yoluyla Google ile neler paylaştığınızı görebiliyor ve paylaşmaya devam edip etmek istemediğinize karar verebiliyorsunuz. Bunun için ilgili uygulamanın karşısındaki on/off butonunu kullanmanız gerekiyor.

google my account2

Bağlı hesabınızla ilgili son aktivitelerinize Google Dashboard'dan göz atmanızı sağlayan Google, bu verileri topluca indirip arşivlemenize izin veriyor. Google, bilgilerinizi nasıl kullandığını da yine kişisel bilgi ve gizlilik bölümünde açıklıyor; daha detaylı bilgi için Google'ın gizlilik politikasına da My Account'tan erişilebiliyor.

Aşina olmayanlar için, bilgilerinizi size daha iyi reklam hedeflemesi kullanan Google, ilgi bazlı reklam servisi sayesinde reklamlarını kullanıcıların ilgilerine göre özelleştiriyor. Halihazırda bilgilerinizi paylaşmadıysanız Google, internetteki gezintinizden edindiği yaş, cinsiyet, dil ve ilgi alanları gibi tahminlerini reklamlarını geliştirmek için kullanıyor. Bu servisten çıkmak ve diğer reklam ayarları da yine My Account'tan kontrol ediliyor.

Google, My Accout ile daha önce benzer bir yenilikle kullanıcılarını gizlilik ve güvenlik konularında proaktif bir şekilde bilgilendirmeye yönelen Facebook'un yolundan ilerliyor. Bu elbette şirketlerin özellikle AB'de karşılaştığı yasal yaptırımlarla yakından ilgili. Google'ın My Account merkezinde, Güvenlik ve Gizlilik checkup'ları da ilgili kullanıcılar hizmet veriyor.

Google My Account için bağlantıyı takip edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.