x

Facebook, Gizlilik Kontrolü’nü tüm kullanıcılarına açtı

PrivacyCheckupIntro

Facebook’un geçen Mayıs ayında test etmeye başladığı Gizlilik Kontrolü özelliği tüm dünyadaki kullanıcılarına açıldı. Kullanıcılarının paylaşımlarını kimin gördüğü üzerinde daha fazla bilgi ve kontrol sahibi olmasını amaçlayan Gizlilik Kontrolü, Facebook’un değişen gizlilik ayarları nedeniyle yaşanan akıl karışıklığını gidermeyi amaçlıyor.

Gizlilik Kontrolü, kullanıcıların paylaşımlarını kimin görebileceği, üçüncü parti uygulamalara verdikleri yetkiler ve profillerindeki temel bilgilerin gizliliğini kontrol etmelerini sağlıyor. Facebook’un ana menüsünde bildirimlerinizi gösteren yerküre ikonunun sağ yanındaki kilit ikonundan erişilen Gizlilik Kontrolü, aynı zamanda haber akışında öneriler olarak da sunulmaya başlandı.

PrivacyCheckupPrivacyShortcuts

Üç temel adımdan oluşan Gizlilik Kontrolü’nde ilk önce kendi paylaşımlarınızı kimin görüntülemesini istediğinize karar veriyorsunuz. Herkes, sadece arkadaşlar ya da özel gibi seçeneklerden birini işaretleyip bir sonraki adıma geçiyorsunuz.

PrivacyCheckupStep1

İkinci adımda Facebook’la giriş yaptığınız uygulamaları ve uygulamanın sizin yerinize yaptığı paylaşımları kimin göreceğine karar verebiliyorsunuz. Dilerseniz kullanmadığınız uygulamaları yine buradan silebiliyorsunuz.

PrivacyCheckupStep2

Son adımda ise temel profil bilgileriniz (yaşadığınız şehir, iş yeri, eğitim gibi) kimin görebileceğini kontrol edebiliyorsunuz. Tüm profil detaylarınızı düzenlemek içinde Hakkında sayfanıza gitmeniz gerekiyor.

PrivacyCheckupStep3

Daha detaylı bilgi için Facebook’un konuyla ilgili videosunu da aşağıda görebilirsiniz:

Yorumlar (1)

  1. profilimize kimlerin girdigini veya gönderilerimizi kimin gördüğünüde öğrenebiliyomuyuz

    Cevapla

Bir Cevap Yazın