BolBol, yemek-gıda dağıtım servisi haline mi geliyor?

BolBol, yemek-gıda dağıtım servisi haline mi geliyor?

Bundan yaklaşık bir yıl önce alternatif bir yemek sipariş servisi olarak kurulan BolBol, talebe göre yemek dağıtım servisi haline geliyor olabilir. En azından, BolBol.com ana sayfasından paket servisi bulunmayan anlaşmalı restoranlara özel teslimat servisine başladığını duyuran girişimin bize ilk düşündürdüğü şey bu.

Zira, yenilenen BolBol.com ana sayfasında, "özel dağıtım ağı" vurgusu ilk göze çarpan yenilik ve ilk açıldığından yakın zamana kadar size ne yemek istediğinizi soran BolBol'un mottosunda artık "en iyi restoranlar" var.

bolbol.com

Söz konusu restoranlarsa, yalnızca BolBol ile anlaşmalı olan Starbucks, House Cafe, PF Chang's ve Home Store gibi paket servisi bulunmayan işletmeler. İlk etapta dokuz farklı restoranla anlaşan BolBol'un özel dağıtım servisi Avrupa Yakası'nda Levent- Etiler ve yakın bölgelerde hizmet veriyor. 30 dakikada teslimat garantisi veren BolBol, kullanıcıların GPS yardımıyla siparişlerini gerçek zamanlı olarak takip etmelerini de sağlıyor.

Şu haliyle "orta üst ve üst sınıf" kullanıcıları hedefleyen özel dağıtım ağının, İstanbul'da diğer semtlere açılması da muhtemel zira anlaşmalı restoran ve cafelerin birçoğu İstanbul'da şube ağına sahip. BolBol.com'un, benzer bir yapıyı, yeniden ölçeklenmesine yardımcı olacak şekilde farklı restoranlarla kurgulaması halinde rakip online yemek sipariş servislerinden ciddi ölçüde farklılaşacağı aşikar. Bundan daha da önemlisi, yenilik, BolBol'un yemek siparişinden bir yemek dağıtım servisine dönüşümünü de işaret ediyor olabilir. Bu, elbette ciddi bir lojistik altyapısı gerektiren bir dönüşüm süreci ve BolBol'un böyle bir süreç için halihazırda düğmeye basıp basmadığı henüz net değil.

bolbol 2Konuyla ilgili bize gelen resmi bir açıklama yok, gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.