EA Games, FIFA'ya ilk kez kadın milli takımlarını dahil ediyor

EA Games, FIFA'ya ilk kez kadın milli takımlarını dahil ediyor

Geçtiğimiz yılı 2,2 milyar dolar net dijital gelirle kapatan EA Games, PlayStation ve XBox'ın lider yayıncısı konumunda ve bunda fenomen hale gelen FIFA serisinin katkısı büyük. İlk kez 1993 yılında yayınlanan FIFA, herkesin bildiği gibi, erkek liglerinde, erkek oyuncularla oynanan ve özellikle erkek kullanıcılar arasında popüler bir oyun. Geçen 22 yıllık süre sonunda oyunun erkek kullanıcılara bağlı kaderini değiştirmeye kadar veren EA Games, kadınları da oyununa dahil etti.

22 Eylül tarihinde ABD'de piyasaya sunulacak olan FIFA 16'da ilk kez kadın milli takımlarının yer alacağını duyuran EA Sports'un ilk kadın milli takımları ABD, Almanya, Avustralya, Brezilya, Çin, Fransa, İngiltere, İspanya, İsveç, İtalya, Kanada ve Meksika olarak sıralanıyor.

Dünya çapında kadın milli takımları arasında en iyi 12 takımı seçtiğini söyleyen FIFA ekibi, kadın futbolcuların oyunda temsili için büyük efor harcadıklarını da söylüyorlar. Aşağıdaki videoda görebileceğiniz gibi, çalışmalar dört tanınmış kadın futbolcu, Sydney Leroux, Abby Wambach, Alex Morgan ve Megan Rapinoe'nin hareketlerinin EA Kanada'da kaydedilmesini de içeriyor. 360 derece vücut taramayla kadın futbolculara özel geliştirilen yeni lokomosyon, koşu, yürüyüş ve depar gibi hareketlerin diğer oyunculara uyarlanmasını sağlıyor.

Uzun süren çalışma, elbette kadın futbolcuların neden bugün kapsama alındığını tam olarak açıklamıyor ancak EA Games'in efsanevi oyununu kadın oyun severler için daha cazip hale getireceği aşikar ($$).

Oyunda kadın takımları henüz erkeklerle karşılaşamıyor ancak EA, bunun gerçek hayatta mümkün olduğunda, oyuna da uyarlanabileceğini söylüyor. Oyunun liglerin neden ayrı olduğu sorusunu tekrar tartışmaya açması hiç de fena olmazdı.

FIFA 16'da kadın oyuncular için ayrılan sayfa için bağlantıyı takip edebilirsiniz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.