Ürün satışını birden durduran AR girişimi Metaio'yu Apple'ın satın aldığı ortaya çıktı

Ürün satışını birden durduran AR girişimi Metaio'yu Apple'ın satın aldığı ortaya çıktı

Geçtiğimiz yıl DLD14 yayınımız sırasında Webrazzi TV'de konuğumuz olan Metaio'yu hatırlıyor olabilirsiniz. Artırılmış Gerçeklik (AR) alanında dünyanın önde gelen girişimlerinden biri olan Münih merkezli Metaio, son birkaç gün içinde aniden ürün ve servislerinin satışını durdurmasıyla adından söz ettirdi. Gelişmeler üzerine bizim de iletişime geçtiğimiz Metaio ekibinden hiçbir teknoloji yayıncısı yanıt alamadı, biz de istisna değiliz.

Metaio'nun ürün ve aboneliklerini satmayı durduğu mesajını websitesinden yayınlamasının ardından girişimle ilgili ilk akla gelen Google tarafından satın alındığı oldu. Zira Google I/O 15 etkinliği ertesinde, şirketin halihazırda sanal gerçeklik konusunda bir duyuru yapması beklenirken Metaio ile ilgili bir haber vermesi akla yatkın bir senaryo olabilirdi.

Google I/O 15 sonra ermesinden kısa bir süre sonra Metaio'nun akibeti de netleşti. Girişimin Apple tarafından satın alındığını gösteren resmi belgeler Twitter'da açığa çıktı ve haber doğrulandı.

Apple ve bilimum diğer gerçeklikler

Halihazırda ısınan sanal/sinematik/artırılmış ve bilimum diğer gerçeklikler yarışında Apple'ın da yer almak istiyor olması sanıyoruz kimseye sürpriz olmayacaktır. Ancak elbette akla takılan soru, nedenden daha çok bu işin nasıl olacağı. Konuyla ilgili birleştirilmeyi bekleyen puzzle parçalarından ilki Apple'ın iOS 9 için Proactive kod adlı bir sanal asistan üzerinde çalıştığı haberine ait. Zira haberde Apple'ın Haritalar'a artırılmış gerçeklik özelliği ekleyebileceğinden bahsediliyor. Özellik, örneğin kullanıcıların iOS cihazına örneğin bir restoranı gösterdiğinde menü ya da güne özel tatları görebilmelerini sağlıyor. Bu tam da "mobil cihazlara gerçek dünyayı görmeyi öğretiyoruz" diyen Metaio'nun uzman olduğu bir iş.

Halihazırda bu yılın başında iPhone ile çalışan bir sanal gerçeklik (VR) başlığı patenti alan Apple'ın geleceğin platformunu inşa etme yarışında Facebook'a katılması da olası.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.