GoPro, sanal gerçeklik için 6 kameralı düzenek üzerinde çalışıyor

GoPro, sanal gerçeklik için 6 kameralı düzenek üzerinde çalışıyor

goproGoPro kurucu ortağı ve CEO'su Nick Woodman şirketin gelecek ürünleri ve stratejisi hakkında bilgiler verdi. Şirket, gelecekte birçok alandaki alışkanlıklarımızı değiştirmesi beklenen sanal gerçeklik için kayıt yapabilecek bir kamera düzeneği ile şirketin yine kendi üreteceği bir drone üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

GoPro'nun yeni ürünü, küp şeklinde bir tasarıma sahip olacak ve üzerinde 6 tane GoPro Hero 4 kamera barındıracak. Üzerindeki kamera düzeneğiyle tüm açılarının aynı anda kaydedilebilmesine olanak sağlıyacak ürünün fiyatının 3000 dolar civarında olması bekleniyor. Nick Woodman yeni ürünlerinin öncelikli olarak profesyonelleri ve üreticileri hedeflediğini belirtmiş. Yeni kameranın daha çok sanal gerçeklik için hazırlanan videoların kayıtların ve diğer profesyonel üretimlerde kullanılması bekleniyor.

Sanal gerçeklik için çok daha fazla video üretilmesine ihtiyaç olduğunu belirten Nick Woodman yeni ürünlerinin tam da bu ihtiyacı karşılamak için hazırlandığını söyledi. Bunun yanında kendi üretecekleri drone'la ilgili olarak da bilgi veren Woodman, dört kanatlı ve üzerinde Go Pro kamerası olacak bir drone üzerinde çalıştıklarını, her iki ürünün de 2015'in ikinci yarısında piyasaya çıkacağını söyledi.

Görsel Kaynak: Venturebeat

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.