Knowingly'nin satın aldığı Gigaom 15 Ağustos'ta geri dönüyor

Knowingly'nin satın aldığı Gigaom 15 Ağustos'ta geri dönüyor

gigaom-knowingly

Mart ayında kapanacağını açıklanan Gigaom.com, geri dönüyor. Silikon Vadisi'nin önemli teknoloji bloglarından biri olan Gigaom'un web sitesi ve içerik kütüphanesi Austin/Teksas merkezli Knowingly Corp. tarafından satın alındı.

Girişimci ve yazar Byron Reese tarafından 2014 yılında kurulan Knowingly, iforetold.com ve Correctica.com gibi içerik üretimiyle ilgili sitelere sahip. Yapılan açıklamaya göre Reese, Gigagom'u 'yaptığı işlerde en iyisi' olarak görüyor ve Gigaom'dan övgüyle bahsediyor.

Gigaom'u 2006'da  kuran Om Malik, 2014 yılının başında yönetimden ayrılarak yatırımcılığa soyunmuştu. Bu gelişmeden 1 yıl kadar sonra alacaklılarına ödeme yapamadığını açıklayan Gigaom, tüm faaliyetlerini durduracağını açıklamıştı. Ancak iflas bildiriminde bulunmayacağını eklemişti.

Gigagom, 15 Ağustos itibariyle yeniden ayağa kalkacak ama eski analiz odaklı çizgide kalıp kalmayacağı meçhul. Sadece Reese'nin teknolojinin geleceğine dair misyonunu yansıtan kaynaklardan biri olacağı belirtiliyor.

Byron Reese Infinite Progress kitap

Knowingly'nin borçlu Gigaom için ne kadar ödendiği de tahmin edeceğiniz gibi paylaşılmıyor.

Yaklaşık bir aydır sessizliğini korumasına rağmen Gigaom'u RSS'imden kaldıramamıştım ve yeniden hayata dönmesine memnun olduğumu eklemeliyim. (RSS'e 9 saat önce düştü ancak Gigaom'da bültenin yayın tarihi 22 Mayıs olarak görülüyor.)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.