Restoran eleştirmenleri de Facebook için yazmaya başlıyor

Restoran eleştirmenleri de Facebook için yazmaya başlıyor

Facebook'un Instant Articles ile başlayan içerik platformu açılımı görünüşe göre haberlerle sınırlı olmayacak. Kullanıcıların orijinal içeriğe -özellikle mobilde- "hızlı bir biçimde erişmesini sağlamak" amacıyla üçüncü parti yayıncılarla anlaşmaya devam eden Facebook'un platformuna son dahil olan restoran eleştirmenleri oldu.

Bugün itibariyle ABD'de başlayan uygulama, kullanıcıların Facebook üzerinden bir restoran aradığında, sonuçlara restoranlarla ilgili yazılan profesyonel yorumların eklenmesini ön görüyor. Aradığınız restoranla ilgili varsa arkadaşlarınızın ya da diğer kullanıcıların yorumlarının yanında görünen bu içerikler için Facebook ilk etapta Bon Apetit, Conde Nast Traveler, Eater, New York Magazine ve San Francisco Chronicle yayınlarıyla anlaşmış. Facebook tarafından The Verge'e yapılan açıklamada binlerce restoranın halihazırda deneme sürecinde yer aldığı söyleniyor.

Facebook'un restoran eleştirileri açılımı, Instant Articles'dan kullanıcının içeriği pasif bir şekilde tüketmemesi yönüyle ayrışıyor. Hedefteki kitle, kısa vadede bir eyleme geçmek üzere olan kullanıcılar ve söz konusu durumlarda çoğunlukla Yelp, Foursquare ve hatta Google'a danışıyorlar. Facebook bu bağlamda yerel işletmelerin dikkatini biraz daha kendi üzerine çekmek istiyor gibi görünüyor. Zira şirketin açıklamasında, eklenen eleştirilerin kullanıcıların (gerçek dünyadaki) en iyi deneyimleri bulmak için Facebook'u kullanmalarını sağlayacak yeni bir yol olduğu söyleniyor. Facebook'un içerik açılımını farklı kurgularla devam ettirmesi de olası.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.