BIST ve Boğaziçi Üniversitesi işbirliğiyle kurulan Finans Teknopark için başvurular açıldı

BIST ve Boğaziçi Üniversitesi işbirliğiyle kurulan Finans Teknopark için başvurular açıldı

finans teknopark

Finans Teknopark, Türkiye'de finansal teknolojiler (fintech) alanında yapılacak çalışmalara ayrılan ilk teknoloji geliştirme bölgesi olma özelliğinde ve Borsa İstanbul (BIST) ile Boğaziçi Üniversitesi işbirliğiyle hayata geçiyor. Finans Teknopark'ın geçtiğimiz yıl Ağustos ayında resmileşmesinden bu yana süren geri sayımda, başvuru sürecinin başlamasıyla, sona yaklaşılıyor.

Resmi websitesi finansteknopark.com.tr üzerinden 10 Haziran'a kadar ilk başvuruları alacak olan Finans Teknopark, değerlendirmeleri 29 Haziran'da tamamlamayı planlıyor. Değerlendirme sürecinde ise aday firmanın bankacılık ve finans sektöründe faaliyet gösteriyor olması ve Ar-Ge odaklı olması öne çıkan kriterler.

Türkiye'nin ilk tematik teknoparkı olma ünvanına sahip olan Finans Teknopark, finans sektörüne yönelik yazılım geliştirme ve bu alanda çalışan şirketleri bir araya getirerek üretken bir ekosistem yaratmayı amaçlıyor. Bununla birlikte sahip olduğu kuluçka merkeziyle sektöre yeni girişimler kazandırılmasını da destekliyor.

Accentura'a göre küresel fintech yatırımları 2013 ila 2014 yılları arasında 4 milyar dolardan 12 milyar dolara çıkarak rekor bir yükseliş gösterdi. Bankalardan borsalara ve finans kuruluşlarına dönüşümün önümüzdeki yıllarda da hızla devam etmesi bekleniyor. Özellikle mobil ödeme girişimleri ve yenilikçi bankacılık uygulamalarıyla yurt dışından da dikkat çeken Türkiye'de bu alana odaklı bir Teknopark'ın çalışmalara başlaması ciddi fark yaratabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.