YouTube, izleyicilerin gördükleri ürünleri doğrudan satın almasını sağlayan reklam formatını tanıttı

YouTube, izleyicilerin gördükleri ürünleri doğrudan satın almasını sağlayan reklam formatını tanıttı

youtube buy

Google, YouTube kullanıcılarının izledikleri reklamlardaki ürünleri doğrudan satın almasını sağlayan yeni video reklam formatını tanıttı. YouTube'un popüler reklam formatı TrueView ürününe eklenen alışveriş özelliği TrueView for shopping, izleyicilerin bir ürünle ilgili detaylı bilgi almasını ve dilerse ürünü satın almasını sağlıyor.

YouTube'da önümüzdeki aylardan itibaren görünmeye başlayacak olan TrueView for shopping reklamları, Google'ın yakın zamanda tanıttığı Cards platformunu kullanıyor ve Google Merchant Center'ın video reklamlara ilk entegrasyonu olma özelliğinde. Google, adwords blogunda yaptığı açıklamada, kullanıcıların bu entegrasyon sayesinde Merchant Center akışlarını videolarına dinamik bir şekilde ürün eklemek için kullanabileceklerini; bununla birlikte platformun coğrafi ve demografik verilerle kişiselleştirilebilir oluğunu belirtiyor.

google youtube

YouTube izleyicilerinin yüzde 50'sinin mobilden geldiğini söyleyen Google, yeniliğin mobil, masaüstü ve farklı platformlar arasında pürüzsüz çalışacak şekilde geliştirildiğini de vurguluyor.

Google açıklamasına göre, YouTube'un yeni video formatını bugüne kadar Wayfair ve Sephora gibi farklı markalar tarafından test edilmiş. Wayfair, tipik reklamlara göre gösterim başına 3 kat daha fazla gelir sağlarken, Sephora reklamlarının ortalama iki dakika izlenmesini ve reklam hatırlanma oranında yüzde 54'lük bir artış sağlamış.

Geliştirme, Google'ın mobil ve anlara odaklanan yaklaşımı çerçevesinde, kullanıcıların satın alma kararlarından önce sıklıkla akıllı cihazlarına danıştıklarını gerçeğini avantaja çevirmeyi umuyor. Google'ın mobil arama sonuçlarına "satın al" butonu eklemesi de son dönemde oluşan beklentiler arasında.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.