Aria ile akıllı saatleri parmak hareketleriyle yönetmek mümkün

Aria ile akıllı saatleri parmak hareketleriyle yönetmek mümkün

Akıllı saatler birbiri ardına hayatımıza girmeye başladı ve aslında satış rakamları gösteriyor ki tüm dünya kısa sürede akıllı saat teknolojisine uyum sağladı. Daha gidecek çok yol olsa da, akıllı saatler ve akıllı saat deneyimi günden güne gelişecek.

Bildiğiniz gibi hem Android Wear hem de Apple'ın Watch ürünleri dokunmatik ekranları aracılığıyla kontrol ediliyor. Bu noktada Deus Ex Techonolgy firması önemli bir noktayı keşfediyor ve akıllı saatleri kontrol için mutlaka her iki elinizin de boş olması gerektiği gerçeğini değiştirmek amacıyla yola çıkıyor. Akıllı saat bir bileğinizdeyken diğer eliniz ve parmaklarınız da bu ekranın üstünde olmalı fakat bu probleme oldukça çözümsel yaklaşan şirket, Aria'yı geliştirmek için çalışmalara başlıyor.

Aria akıllı saatin kayışının içerisine yerleştirilen, silikon yüzeyli ve derinin hareketlerini anlayabilen bir yapıda olan donanım odaklı bir girişim. Parçaları satın alıp, akıllı saatinizin içerisine taktığınızda artık parmak hareketlerinizi akıllı saatinizi yönetmek için kullanabilir hale geliyorsunuz.

Aria, Bluetooth teknolojisi ile direkt olarak akıllı saatle iletişimde kalacak ve parmak hareketleriyle akıllı saatin yönetilmesini sağlayacak. Aria, çok yakında iOS ve Android platformları için SDK'lar yayınlayacağını da duyurdu. Kısacası üçüncü parti uygulamalar da Aria desteği vererek kendi uygulamalarının parmak hareketleriyle yönetebilir olmasını sağlayabilecek.

Önümüzdeki birkaç hafta içerisinde Kickstarter'da kitle fonlama amaçlı olarak bir kampanya açacağı bilgisi gelen Aria'nın tanıtım videosunu hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.