iyzico'nun IFC liderliğindeki 16 milyon TL'lik üçüncü tur yatırımı doğrulandı

iyzico'nun IFC liderliğindeki 16 milyon TL'lik üçüncü tur yatırımı doğrulandı

iyzicoifciyzico'nun geçtiğimiz Mart ayında tespit ettiğimiz üçüncü yatırım turu doğrulandı. iyzico tarafından bugün yapılan açıklamaya göre girişim International Finance Corporation’dan (IFC) liderliğindeki turda 16 milyon lira yatırım aldı. Yeni yatırım turuna, girişimin halihazırda yatırımcısı olan 212 ve Speedinvest Invest ile birlikte Türkiye’de daha önce Yemeksepeti ve Peak Games’e yatırım yapan Endeavor Catalyst katıldı.

Dünya Bankası’nın gelişmekte olan ülkelerde özel sektör yatırımları yapan kolu IFC'nin yeni tura 8 milyon liralık katkı yaptığı da bize gelen bilgiler arasında. Daha önce belirttiğimiz gibi IFC açıklamasında bunun “preffered convertible stock” yani dönüştürülebilir rüçhanlı hisse karşılığında yapılması planlanıyordu. IFC ile birlikte 16 milyon liralık yatırım turunun bir diğer katılımcısı 212'nin payı 6,5 milyon lira; Speedinvest'in 1 milyon lira; Endeavor Catalyst'in payı ise 500 bin lira olarak açıklandı.

Açıklamada iyzico CEO’su Barbaros Özbuğutu yatırımla ilgili olarak, IFC’nin katılımını önemsediklerini ve  bu aşamadan sonraki hedeflerinin sadece Türkiye’de değil bölgede de lider ödeme sistemi olmak olduğunu söylüyor. Yatırımın bu hedefi desteklemesi bekleniyor. IFC Finans Teknolojileri Yatırım Grubu Başkanı Andi Dervishi ise iyzico'nun Türkiye'deki büyümesine dikkat çekiyor ve açıklaması şöyle devam ediyor: "iyzico e-ticaret alanında satış yapan ve pazaryeri şeklinde faaliyet gösteren şirketler için çok kapsamlı online ödeme çözümleri sunuyor. iyzico sayesinde, e-ticaret şirketleri kullanıcılarına daha fazla ödeme seçeneğini düşük maliyetle ve yüksek güvenlikle sunabiliyor. iyzico, Türkiye'de hızla büyüyen e-ticaret sektörünün altyapısında çok önemli bir rol oynayacağına inanıyoruz.”

iyzico+Yatirim+

Son turla birlikte, bugüne kadar aldığı toplam yatırım mitarı 21.4 milyon liraya çıkan iyzico'nun bugün 13 bin 500'den fazla iş yeriyle çalıştığı da gelen bilgiler arasında. Aylık ortalama 250 iş yerine hizmet veren iyzico üzerinden yapılan işlem sayısı ise yıllık bazda yüzde 700 artış göstermiş. Aylık işlem hacmi ise yine yıllık bazda yüzde 900 oranında artmış.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.